Egyelőre csak bal kézzel dobhat

HAVASRÉTI BÉLA, SIMON JÓZSEFHAVASRÉTI BÉLA, SIMON JÓZSEF
Vágólapra másolva!
2008.07.12. 00:31
Címkék

Az olimpia előtt álló női kézi labda-válogatott keretének tagjai – a Tatán gyakorló idegenlégiósok kivételével – a héten klubjukban edzettek, s vasárnap Nyíregyházán találkoznak. A Győrött készülők között újra ott volt Görbicz Anita, aki a múlt héten a tatai edzőtáborozáson kézsérülést szenvedett. Az elmúlt napokban hazai környezetben nagy kedvvel, szorgalommal végezte az erőnléti munkát.

Hogy van?

Köszönöm, már egészen jól, sőt egyre jobban – válaszolta Görbicz. – Egy gyakorló mérkőzésen jobb hüvelykujjamban a szalag beszakadt, de szerencsére csapatorvosunk, Balogh Péter gyorsan és szakszerűen ellátott. Néhány nap pihenő után folytathattam a felkészülést.

Minden gyakorlatot végezhet?

Egyelőre csak bal kézzel dobhatok, de speciális rögzítőkötéssel rövidesen a jobb kezemet is újra tudom használni. Nagyon remélem, hogy a nyíregyházi edzőtáborozást követően, a Románia elleni mérkőzéseken már játszhatok.

Hogyan telt a szabadsága?

Jól, csak kissé rövid volt. De nem panaszkodom, mert a kevés pihenőidőt igyekeztem gazdaságosan kihasználni, itthon és külföldön is nyaraltam.

Sikerült azért feltöltődnie?

Készen állok az újabb feladatokra.

Lesz belőlük bőven.

Közeledik az olimpia, majd a bajnokság és az újabb BL-sorozat. Amit a Győrrel az elmúlt bajnoki évadra terveztünk, teljesítettük. Visszahódítottuk a bajnoki címet, sorozatban negyedszer is elnyertük a Magyar Kupát, a BL-ben pedig bejutottunk a legjobb négy közé. Ilyen eredmények után a következő bajnoki évadban ennek megismétlése, sőt a BL-ben a döntőbe jutás a cél. Csoportbeosztásunk nem könnyű, de amelyik együttes ott akar maradni az európai élvonalban, annak ilyen mezőnyben is helyt kell állnia.

A címvédő orosz Zvezdával már a csoportban találkoznak.

A legutóbbi sorozatban az elődöntőben Zvenyigorodban is legyőztük, de sajnos a győri visszavágón vereséget szenvedtünk, így nem jutottunk a döntőbe. Most javítani akarunk. A BL-címvédő mellett a macedón bajnok Szkopje is erős ellenfél, de nekünk meg kell előznünk, miként a selejtezőből érkező együttest is, amely a dán Ikast, a romániai Brassó vagy a lengyel Lublin lehet. A csoportunkban az első vagy a második helyet meg kell szereznünk. Mivel célunk múlt idénybeli eredményünk túlszárnyalása, teljesíteni is fogjuk.

Előbb azonban Peking...

Most tényleg a jó olimpiai eredmény a legfontosabb.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik