Ismét villogott a tábla

CH. GÁLL ANDRÁS, KOVÁCS ERIKACH. GÁLL ANDRÁS, KOVÁCS ERIKA
Vágólapra másolva!
2008.07.10. 23:15
Címkék
Újabb hat országos csúcs dőlt meg az országos bajnokság csütörtöki napján. A délelőtti döntők során Cseh László 100 méter pillangón, Takács Krisztián 50 méter gyorson, Dara Eszter 50 méter pillangón írta felül a korábbi rekordot, és a Kőbánya SC 4x200 méteres férfi gyorsváltója is feliratkozott a csúcsot döntők közé. A délutáni előfutamok során Dara 100 pillangón, valamint a Jövő SC 4x100-as női gyorsváltója írta át a csúcslistát.

Az országos bajnokság első két napja után Cseh László kapcsán meglehetősen egyszerű képlet rajzolódott ki: minden döntő után, ahol Cseh rajtkőre áll, villog a Komjádi uszoda eredményjelző táblája, a szerkezet ugyanis így jelzi, ha országos csúcs születik.

Cseh László csütörtökön kétszer ugrott medencébe, és mindkét finálé után konstatálhatta: nem szakadt meg a sorozat. Először 100 méter pillangón döntött meg egy immár nyolc éve fennálló magyar rekordot, majd klubja, a Kőbánya SC 4x200 méteres gyorsváltójának tagjaként úszott rekordot.

„Minden a legnagyobb rendben van” – kommentálta teljesítményét edzője, Turi György.

„A négyszáz méter vegyes szempontjából nagyon jó ez az időeredmény száz méter pillangón” – tette hozzá Kiss László szövetségi kapitány.

Cseh mellett a Kőbánya SC többi úszója is kitett magáért. Az utóbbi hónapok üdvöskéje, Dara Eszter 50 méter pillangón repesztett csúcsot, Szepesi Nikolett 100 méter háton győzött, a Bernek Péter, Kozma Dominik, Kovács Norbert, Cseh László összetételű váltó pedig a 4x200 méteres gyorsváltó után állhatott fel a dobogó tetejére.

Takács Krisztián 50 méter gyorson áttörte a 22 másodperces határt, 21.97-es ideje már a nemzetközi mezőny elitjébe tartozónak mondható – a Dunaferr-DVSI versenyzője Pekingben is bizonyíthat, hiszen teljesítette az olimpiai A-szintet. Gyurta Dániel 100 méter mellen ezt már megtette a szerda délutáni előfutam során, ám csütörtökön, a döntőben tovább javította idejét (1:01.32), így a másik A-szintessel, Bodor Richárddal vívott csatából ezúttal ő került ki győztesen.

„A kétszáz mellhez nagyon kell, hogy százon is jó legyek, és úgy érzem, képes vagyok a hosszabbik távot jónak mondható százzal kezdeni. Jó, hogy teljesítettem a magamnak tett ígéretet, vagyis százon is megúsztam az A-szintet” – mondta Gyurta.

Verrasztó Evelyn két egyéni számban, 100 és 800 méter gyorson győzött, klubtársa, Kovács Emese pedig 200 mellen diadalmaskodott – így ő kapta a Kovács Ágnes alapította vándordíjat.

A délutáni programban Dara 100 pillangón 58.51-gyel (ez olimpiai A-szint), míg a Jövő SC 4x100-as gyorsváltója (3:49.08) ért el országos csúcsot.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik