Váradi Kornél egyelőre kivár

H. Z.H. Z.
Vágólapra másolva!
2008.06.15. 00:49
Címkék

Futótűzként terjedt Szombat helyen a hét közepén az elsősorban internetes portálok által felröppentett információ, amely szerint a saját nevelésű Váradi Kornél kétéves szerződést írt alá a Szolnoki Olaj kosárlabdacsapatához. E hír igencsak elkedvetlenítette a bajnoki címet még javában ünneplő Falco-szurkolókat, hiszen a 20 esztendős irányító-hátvéd ezer szállal kötődik a sárga-feketékhez; a Sugár úton kezdett kosarazni, ott lett előbb élvonalbeli, majd válogatott játékos. Ráadásul Szombathelyen még minden drukkerben elevenen él a csalódás, amit tavaly egy másik saját nevelésű tehetség, Szabó Zsolt távozása okozott.

„Nem tagadom, tárgyaltam az Olajjal – mondta a fiatal kosaras. – De azt a leghatározottabban cáfolom, hogy alá is írtam Szolnokra. Ugyanúgy egyeztetek a Falco vezetőivel, tulajdonosaival is, mint más egyesületek elöljáróival. Számomra a legfontosabb, hogy bárhol is játsszak a jövőben, a fejlődésem biztosítva legyen. Ehhez pedig egyértelműen játéklehetőségre, játékidőre van szükségem. Legszívesebben az Aréna Savariában kosaraznék továbbra is, de meccsenként legalább húsz-huszonöt percet szeretnék a pályán tölteni. A kérdés az, hogy ezt a Falcóban megtehetem-e.

Erre a jogos igényre egyedül az a szakember tudja megadni a választ, aki a vasiak vezetőedzője lesz az ősszel. A szombathelyi klub vezetőinek ígérete szerint a jövő hét közepére, végére ki is derül, kié lesz a sárga-feketék kispadja – bár óriási meglepetés lenne, ha nem Szrecsko Szekulovics folytatná a munkát. A hírek szerint a Falco megtette ajánlatát a szerb trénernek, aki hamarosan visszatér a Sugár útra, és választ ad. Így minden bizonynyal Szrecsko Szekulovicson múlik majd, hogy Váradi Kornél a Falco játékosa marad-e. Már csak azért is, mert a klub tulajdonosainak elmondása szerint az anyagiakban már megegyeztek.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik