Simán győzött Oscar De La Hoya

THURY GÁBORTHURY GÁBOR
Vágólapra másolva!
2008.05.05. 12:28
Címkék
Az amerikai Oscar De La Hoya egyhangú pontozással győzte le honfitársát, Steve Forbest a kaliforniai Carsonban. Az Aranyifjú hazatért, de a nagy kérdés, hogy szeptemberben Floyd Mayweather Jr. ellen révbe ér-e.

A nyolc év után ismét Los Ange lesben bokszoló Oscar De La Hoya (39–5–0, 30 K. O.–T. K. O.), ha nem is lépett telt ház előtt ringbe a szintén amerikai Steve Forbes (33–6–0, 9) ellen David Beckham csapatának, a Los Angeles Galaxynek is otthont adó Home Depot Centerben, de azért mintegy 20 ezer néző megtekintette Oscar trilógiából álló visszavonulásának első felvonását.

A ring mellett a szakma nagyjai, többek között az amerikai Bernard Hopkins – De La Hoya üzlettársa is egyben –, a mexikói Marco Antonio Barrera s Oscar egykori példaképe, Sugar Ray Leonard, valamint a műkedvelő Rocky, azaz Silvester Stallone leste árgus szemekkel, milyen formában van a hazatérő.

Noha a vetélytárs kiválasztásánál ezt még nem lehetett sejteni, De La Hoya komolyan vette a bunyót, igaz, némileg meglepte, hogy Forbes még nála is komolyabban. Más kérdés, hogy úgymond naturálisan Oscar nagyobb darab fickó, mint Forbes, aki ellenfeléhez hasonlóan világbajnok volt korábban, ha nem is hat súlycsoportban, csak egyben. A váltósúlyú mérkőzés a szeptember 20-ára Las Vegasba, Floyd Mayweather Jr. ellen tervezett viszszavágó prológja volt. Amikor De La Hoyában tudatosult, korántsem biztos, hogy kiüti riválisát – a negyedik menetben a keze is megsérült –, korrekten végigbokszolta a meccset.

„Azt gondoltam, ki tudom ütni Forbest, de keményebb diónak bizonyult a vártnál” – nyilatkozta a győztes, aki sem fejen, sem testen nem tudta megfogni ellenfelét. Oscar edzője, Floyd Mayweather Sr. arra biztatta tanítványát, hogy üssön több balegyenest. Forbes el is ismerte: „Oscar egyenesei több gondot okoztak, mint hittem volna.”

Más kérdés, hogy volt olyan ügyes, hogy kilépjen a meleg helyzetekből. A pontozás aránya 119:109, 119:109 és 120:108 volt. De La Hoya végül elmondta, végig „harapott”, s most már jöhet a visszavágó a Mayweathertől tavaly elszenvedett vereségért.

Nagy kérdés, hogy a Los Angeles-i Hazatérés (ez volt a hadművelet fedőneve) során nyújtott produkció elég lesz-e Las Vegasban a révbe éréshez.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik