Nem kell taktikát változtatni Győrben

HAVASRÉTI BÉLA, SIMON JÓZSEFHAVASRÉTI BÉLA, SIMON JÓZSEF
Vágólapra másolva!
2008.04.24. 00:11
Címkék
Javában készül a BL-elődöntő vasárnapi visszavágójára a Győr. A csapat egyik legjobbja, Vérten Orsolya szerint a Zvenyigorod ellen a második találkozón is nehéz dolga lesz az együttesnek.

Az ebben az évadban bravúrt bravúrra halmozó Győri Audi ETO KC hétfőn tért haza Zvenyigorodból, ahol 25–23-ra nyert a női kézilabda BL-elődöntőben az orosz bajnok ellen. Ezen a napon persze már nem edzett, de keddtől újra gyakorol a vasárnapi visszavágóra. Azóta megint a kerettel dolgozik, de csak könnyített munkát végez (kocog, próbálgatja a lábát, gyógytornára és lézeres kezelésekre jár) Görbicz Anita, aki az MK-döntőben bokaszalagszakadást szenvedett, és nem tudott részt venni a BL-elődöntő első mérkőzésén. Most mindenkit (még az oroszokat is) az érdekel a legjobban, hogy a gyógyulóban lévő Görbicz vajon játszhat-e a visszavágón, ám Konkoly Csaba edző az utóbbi időben nem csak őt dicsérte, hiszen valamennyi játékosával elégedett lehetett. Így a válogatott Vérten Orsolyával is, aki temérdek gól lőtt, s igazi csapatemberként segítette a sikerhalmozó együttest.

„A visszavágóra is pluszerőt ad, hogy egységes csapatként küzdve nagyon értékes győzelmet arattunk Csehovban, hiszen a Zvenyigorod hét világbajnokkal állt ki ellenünk, közülünk pedig hiányzott csapatunk vezéregyénisége, Görbicz Anita – vélekedett Vérten Orsolya. – Nagyon alaposan felkészültünk a Zvenyigorod taktikájából. Persze más videón látni az ellenfelet, s más a pályán találkozni vele, ráadásul Görbe nélkül. Sikerünk legfőbb titka a védekezésünk és Pálinger Katalin bravúros teljesítménye volt.”

A szélső szerint a visszavágón ugyanazt a harcmodort kell alkalmazniuk az oroszok ellen, mint a csehovi meccsen, hiszen ez már bevált. Tíz perc alatt megtörtek Jevgenyij Trefilov mester klasszis játékosai, aztán összeszedték magukat, ám átlövőik nem tudtak eredményesen játszani.

„Roppant fontos lehet a második találkozón is, hogy Jelena Poljenovát, a Zvenyigorod egyik legjobbját elbizonytalanítsuk – folytatta Vérten Orsolya. – Amikor nem kaptak tőle gólpasszokat társai, mert szigorúan kiléptünk rá, tanácstalannak látszott, s ez meghatározta a Zvenyigorod támadójátékát. Közben nálunk Pálinger Kati mellett Aurelia Bradeanu és Katarina Mraviková is remekelt, s nekem is többször kijött a lépés.”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik