Csúnyább futballal is biztos továbbjutás

KESZTHELYI ZOLTÁN, VAJDA GYÖRGYKESZTHELYI ZOLTÁN, VAJDA GYÖRGY
Vágólapra másolva!
2008.04.24. 00:11
Címkék
Felejthető játékkal, Daniel Chigou egy héttel korábban lőtt két góljának köszönhetően a Ligakupa döntőjébe jutott a DVSC-TEVA, de a debreceniek elvesztették Máté Pétert.

Noha eredetileg Herczeg András klubmenedzser a korábban Siófokon is védő Csernyánszki Norbertet jelölte a DVSC-TEVA kezdőcsapatába, az utolsó pillanatban mégis Balogh János került a csapatba. A váltásnak rendhagyó oka volt: az egyszeres válogatott labdarúgót eladná a Debrecen, s mert mostanában komolynak tűnő kérő jelentkezett, Csernyánszki Norbert ki-, Balogh János pedig bekerült a csapatba. A kapus vételárát korábban 350 ezer euróra (91 millió forintra) tartotta a Loki vezetősége, azonban úgy hírlik, mára 150 ezer euróval csökkent az összeg.

Nos, Balogh János bizonyította Siófokon, hogy megbízható labdarúgó, három alkalommal is parádésan védett. Sőt ha a meccs egészét nézzük, bizony a Debrecen leginkább Balogh Jánosnak köszönheti, hogy nem kapott gólt a Ligakupa-elődöntő visszavágóján. Előbb Horváth Bence lövését védte bravúrral, majd Gajda István és Homonyik Gábriel sem tudta becsapni az alacsony színvonalú meccsen. A Debrecen a kétgólos előny birtokában lassította a játékot, főleg a biztonságra ügyeltek a Loki labdarúgói. Elvégre a csapat csupán három tartalékjátékossal érkezett Siófokra, és miután Máté Péter már a 16. percben megsérült, félő volt, hogy a végén Csernyánszki Norbertnek is pályára kell lépnie – a mezőnyben. Nem így történt, a csereként beálló, megsérült Nagy Róbert helyére végül nem küldte be a kapust Herczeg András.

S hogy miért volt foghíjas a Debrecen kerete?

Szilágyi Sándor ügyvezető igazgató a következőképpen magyarázta ezt: habár bő a Loki kerete, szombaton bajnoki, szerdán pedig újabb kupameccs vár az együttesre. Ami biztos: a Debrecen – az MTK-t kiejtő Győr ellen – döntőt játszik a Ligakupában, és Máté Péterre egy ideig nem számíthat Herczeg András.

„Remélem, nem nagy a baj – mondta a mérkőzést követően Máté Péter. – Szerencse, hogy nem a korábban sérült térdem fájdult meg, az orvosok szerint a külső szalagok húzódhattak meg.”

A nagy kérdés az, hogy vajon a döntő egy hét múlva sorra kerülő első mérkőzésén kik kerülnek a kezdőcsapatba a Debrecen bő keretéből? Azok, akik a bajnoki címért folyó küzdelem meghatározó labdarúgói, vagy azok, akik csak ritkábban jutnak szóhoz az első csapatban?

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik