A négy gól is kevés volt

Doros László, Kemény KristófDoros László, Kemény Kristóf
Vágólapra másolva!
2008.04.07. 23:47
Címkék
Flúgos hajrá: a végén potyogtak a gólok, ám hiába jutott négyig a kapu előtt korábban gyakran hibázó Diósgyőr, a Vasas ötöse miatt pont nélkül maradt.

Lehetne vitatkozni azon, hogy az öt alapember sérülés, illetve eltiltás miatti kiesése indokoltae a múlt heti, Honvéd elleni bravúros győzelem főszereplőinek – Honma Kazuónak és Szélpál Tamásnak – a bevetését, vagy Vágó Attila a Soproni Liga tabellájának tanulmányozása után döntött az eddig epizodistaként számításba vett támadók szerepeltetéséről. Mert az NB I táblázatának böngészése során meghökkentő adatra lehet bukkanni: a bajnokság 13. helyén álló Diósgyőr 21. forduló alatt mindössze 21 gólt szerzett, és ezzel az élvonalbeli együttesek között a legrosszabb a mutatója. Nem csoda tehát, hogy az utóbbi hetekben gyengélkedő Vasast a megszokottól eltérően megerősített támadósor fogadta, és a rendszerint a védők között egyedül vergődő Simon Attila mellé a japán légióst is feltolta a csatársorba a DVTK trénere. Ezt a szerkezeti módosítást a helyzetek és gólok reményében kilátogató szurkolósereg mellett a hatszor eredményes házi gólkirály, Simon Attila is üdvözölte.

„Foxi Kethevoma tavaly nyári és Sipeki István téli távozása hatalmas veszteség, főleg nekem, hiszen ők tömtek labdával, az előző szezonban és az ősszel szerzett találataim kilencven százalékát az ő passzuk után szereztem – mondta a csatár. – A tavasszal általában magányosan és gyengébben játszom elöl. Mentségemre szóljon, hogy nemigen érkezik jó átadás a szélekről a kapu elé, nekem pedig mindig három-négy védővel kell megküzdenem. Félreértés ne essék, nem vagyok elégedett a teljesítményemmel, de a múltkor például láttam a Debrecent és ott Dorge Kouemahának nyolc ziccere volt a meccsen, míg nekem jó, ha egy is akad.”

Azoknak a hazai drukkereknek, akik ott voltak a Bozsik-stadionban múlt pénteken, könynyen lehet, hogy déja vu érzésük támadt az első félidő derekán, amikor a Honvéd elleni találathoz kísértetiesen hasonló módon Szélpál Tamás, Honma Kauzo akció végén vezetést szerzett a Diósgyőr. Aztán érthetetlen módon megzavarodott a hazai csapat, és csak azután tért magához, hogy a Vasas megfordította az állást: 2–1-es hazai vezetésnél azonban már Simon Attila növelte hétre bajnoki góljainak számát.

A második félidő második fele aztán flúgos futamba ment át, egymást követték a gólok. Ám hiába talált végül összesen négyszer a Vasas kapujába a Diósgyőr, védelme időszakos összeomlásának betudhatóan elvesztette az évad talán legfurcsább meccsét. A slusszpoén: a tavaszszal először eredményes Simon Attila a kapuban is megmutathatta tudását, ugyanis Köteles László kiállítása után ő próbálta hárítani Németh Norbert büntetőjét – sikertelenül.

„Életem talán legfurcsább meccse volt a mai – mondta Simon Attila. – Egy győzelemmel nagyobb önbizalommal mehettünk volna a nagy rivális Nyíregyháza otthonába.”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik