Jó ómen az eskü

BORSIK RICHÁRDBORSIK RICHÁRD
2008.03.23. 00:01
Címkék
Igaly Diána viharban versenyzett Cipruson, húsvét után pedig autóba pattan, és irány az olaszországi edzőtábor. Áprilisban ismerkedés a pekingi lőtérrel, majd az olimpiai fogadalomtételen ő mondja az eskü szövegét – közben igyekszik kordában tartani ötkarikás álmait.

Sűrű a programja…Sűrű a programja…

Nemrég jöttünk haza Ciprusról, ahol az edzőtáborozás mellett életem legszelesebb versenyén vettem részt – mondta Igaly Diána. – Nehéz volt a viharban eltalálni a korongokat, de hasznos is, mert a világversenyeket sem halasztják el a szél miatt. A ciprusi napokkal kezdődött meg az érdemi munka, hiszen télen mi, koronglövők nem tudunk minőségi munkát végezni a hideg miatt. A tehetősebb országok lövőinek van megoldásuk a hideg hónapokra is.

Mégpedig?

A pénz. Mi más? Leruccannak a déli féltekére, és edzenek, mintha mi sem történt volna. Mi közben itthon igyekszünk karban tartani magunkat, csak éppen a puskánk marad néma. Azért sűrűn kézbe vettem a fegyveremet, hiszen rengeteget imitáltam a „célra követést”, a koronglövők klasszikus mozdulatát. Emellett koptattam a futópadot, és ha tehettem, a szabadban is futottam, átlagban heti harminc kilométert. Rendszeresen aerobikoztam, kondiztam, és néha kerékpároztam is.

Rendeződött a budaörsi lőtér helyzete?

Most minden rendben van, joggal bízom benne, hogy ez így is marad az olimpiáig.

Hogyan alakulnak a következő hetei?

Nem fogok unatkozni. Itt a húsvét, remélem, nem marad a nyakunkon túl sok étel, mert kedden kora reggel autóba ülök, és meg sem állok a Garda-tó mellett lévő Lonatóig. Minden kora tavasszal ott tréningezünk, már csukott szemmel is odatalálok. A legközelebbi verseny a pekingi előolimpia, akkor ismerkedem majd meg a kinti klímával, a viszonyokkal, a lőtérrel.

Ön mondja az áprilisi olimpiai fogadalomtételen az eskü szövegét. A férfiaknál Athén és Sydney előtt is vízilabdázó kapta ezt a feladatot, és a csapat mindkétszer aranyérmet szerzett...

Bárcsak ez nekem is jó ómen lenne… Azért igyekszem erre nem gondolni. Egyelőre az esküszöveg felolvasása a feladatom, izgulok is. Nagy megtiszteltetés ez a felkérés, a megbecsülés jele. Már nyomoztam az interneten a szöveg után, hiszen bár nemegyszer mondtam már, inkább csak a lényegre, az érzésre emlékszem, nem a pontos szövegre.

Olimpiai álmai?

Óvatos duhaj vagyok. Nem azért állok lőállásba Pekingben, hogy nyolcadik legyek, az érem, a győzelem az igazi. Első célom a kvótaszerzés volt, ami, ha nem is gyorsan, de sikerült. A következő lépcsőfok, hogy a lehető legjobban felkészüljek, és végül, hogy a pillanatnyi állapotomtól függően mindent kihozzak magamból a döntő napon.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik