A pekingi pozíciókért vívnak

BORSIK RICHÁRDBORSIK RICHÁRD
2008.03.16. 00:09
Címkék

A női tőr élmezőnyéből szinte mindenki részt vesz Budapesten az Eximbank Világkupán. Néhányan még „kvótaügyben” jöttek, de a többség már a majdani pekingi útját egyengeti. A magyarok is, akik az egyéni Vk-viadal előtt „túlóráztak” a BEK-ben.

Míg a 123 tagú mezőnyből a tengerentúliak és a legtöbb európai klasszis pénteken pihent, addig tizennyolc vívó, köztük a magyar olimpikonok a BEK-serlegért léptek pástra. A címvédő Honvéd Humán Rent és a bajnok MTK a Dinamo Moszkva, a Kijev és a Steaua Bukarest társaságában töltötte a péntek délutánt a Láng Csarnokban. A Mohamed Aidával felálló MTK a negyeddöntőben legyőzte a Kijevet, a fináléba jutásért alulmaradt a Honvéd ellen, majd a bronzmeccsen a Bukaresttel szemben is. A Honvédban a kapitány Knapek Edina mellett szerepelt volna a másik két pekingi csapattag, az egyéni részvételért egymással csatázó Újlaky Virginie és Varga Gabriella is, ám utóbbi bordasérülése miatt nem vívott, őt Berta Adrienn helyettesítette. A honvédosok sem zárták sikeresen a napot, a döntőben súlyos vereségbe szaladtak bele a Dinamo Moszkva ellen.

A magyar olimpikonok szombaton pihenhettek, Knapek, Mohamed, Újlaky és Varga (kisebb sérülése ellenére indul) kiemeltként csak vasárnap lép pástra az Eximbank Világkupaviadalon, a 64-es főtáblára a selejtezőből Kreiss Fanny és Czeglédy Edina jutott be.

Nagy Orsolya eközben már csak egy versenyre van Pekingtől. Az Uniqa UTE kvótát érő helyen álló kardvívója az Olaszországban, Lamezia Termében rendezett Grand Prix-versenyen legjobb magyarként 13. lett, megerősítve ötkarikás pozícióját. Ő jövő héten, a fegyvernem utolsó kvalifikációs viadalán, Algírban tehet pontot a kvalifikációjára, csakúgy, mint a férfi kardcsapat.

A női párbajtőrözők viszont vasárnap befejezik, Szász Emese már korábban ötkarikás indulási jogot szerzett. Mincza-Nébald Ildikó csak akkor csatlakozhat hozzá, ha bekerül a fináléba a görögországi Florinában.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik