Németleckét vesznek

HAVASRÉTI BÉLA, SIMON JÓZSEFHAVASRÉTI BÉLA, SIMON JÓZSEF
Vágólapra másolva!
2008.03.02. 00:29
Címkék
Biztos léptekkel, sorozatban aratott bravúros győzelmekkel halad a Győri Audi ETO KC a női BL-elődöntő felé. Konkoly Csaba edző együttese szombaton a német Nürnberg idegenbeli legyőzésével bejuthat Európa legjobb négy csapata közé.

A női BL-középdöntőben a 4. fordulóval (a visszavágók körével) folytatódnak a csatározások a hét végén. A magyar bajnoki listavezető, a tavalyi ezüstérmes Győri Audi ETO a szombati nürnbergi mérkőzésre a Vác elleni sikerrel (MK-negyeddöntő) hangolt, és szeptember óta ez volt sorozatban aratott 29. győzelme.

A szurkolók azt várják, hogy Görbicz Anitáék Németországban megszerzik a harmincadikat, s ezzel bejutnak a BLelődöntőbe.

Aztán persze a folytatásban is így szerepelnek, és elérik, hogy csoportgyőztesként a 2. csoport második helyezettjével küzdhessenek a fináléba kerülésért. Senki sem titkolja: ebben az évadban a Győr–Hypo üközet lenne a BL-álomdöntő, s erre nagyon jó esélye van mind Konkoly Csaba, mind Németh András csapatának. Az első csoportban a román Valcea is nagyot léphet a továbbjutás felé, ha nyer szombaton az orosz Togliatti csarnokában.

A Győr a megszokott feszes ritmusban készült a nürnbergi meccsre, péntek délelőtt még itthon gyakorolt, majd autóbuszra szállt, és este hétkor már vetélytársa csarnokában tartott átmozgató edzést.

„Cseppnyi lazaságot sem enged a lányoknak Konkoly Csaba, mert a Győrnek minden meccsét, valamennyi ellenfelét roppant komolyan kell vennie” – mondta Kiss Lajos, a magyar együttes technikai igazgatója, aki hozzáfűzte, hogy Nürnbergben ideális körülményekről gondoskodtnak a házigazdák, a mieinknek semmi kifogása sem lehet a szállodára, az étkezésre. Igaz, a győriekről ugyanezt mondták a németek két héttel ezelőtt.

Mivel a Nürnberg a legutóbbi fordulóban otthon súlyos vereséget (31–39) szenvedett az orosz Togliattitól, gyakorlatilag elszállt a reménye, hogy az elődöntőbe jusson. Edzője mégsem keseredett el.

„A múlt nyáron átalakult és sajnos meg is gyengült csapatunk, ezért vezetőink és szponzoraink már azt is kisebb csodának értékelték, hogy bejutottunk a BL-középdöntőbe – hangoztatta Herbert Müller. – A csoportküzdelmekben elért bravúros eredmények után a középdöntőben pontot szereztünk itthon a Valcea ellen, és ezzel még önmagunkat is megleptük. A világraszóló eredményhez, az elődöntőbe jutáshoz minden további hazai mérkőzésünkön nyernünk kellett volna, de a Togliatti ellen ez nem sikerült. A Győr ellen persze mindent megpróbálunk, hogy megállítsuk szinte példátlan győzelmi sorozatát, de akkor sem leszünk elkeseredve, ha csak megszorítani tudjuk, hiszen első számú esélyes a fináléba kerülésre.”

A németek edzője nagyon bízik Ania Rösler, Stephanie Offenböck, Miriam Simaková és a Győrött remeklő Franziska Beck (6 gól) kiemelkedő teljesítményében, valamint kapusaiban, akik közül a szlovák válogatott Marianna Gubová-Hamerliková a Dunaferr és a Hypo érintésével érkezett csapatába.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik