Klicsko menetel

THURY GÁBORTHURY GÁBOR
Vágólapra másolva!
2008.02.25. 23:48
Címkék
Vladimir Klicsko a nehézsúlyban több mint nyolc év elteltével egyesítette a világbajnoki címet. Az ukrán öklöző New Yorkban pontozással győzte le az orosz Szultan Ibragimovot, ezzel a Nemzetközi Bokszszövetség (IBF), a Bokszvilágszervezet (WBO) és a Nemzetközi Bokszszervezet (IBO) világbajnoka lett.

A kisebbik Klicsko testvér, Vladimir (50–3, 44 K. O.–T. K. O.) pontozással győzte le az orosz Szultan Ibragimovot (22–1–1, 17 K. O.–T. K. O.), s a látottak alapján az arány nem túlzó (119:110, 117:111, 118:110). A mérkőzés elején a 9 kilóval könnyebb és több mint 10 centivel alacsonyabb orosz beugrásokból testre és gyomorra próbálkozott – ellenfele fejét nem érte el –, az ukrán balegyenesekkel operált. A tömény izgalom elmaradt, a második menetet követően a Madison Square Garden jórészt ukránokból és oroszokból álló közönsége „búzni” kezdett.

Hiába volt a fordított alapállású WBO-bajnok Ibragimov szinte macskagyorsaságú, a szintén pattogós Klicsko mellett egérnek tűnt. Ibragimovot tisztelet illeti, hogy nem hátrált, egyébiránt másban képtelen volt jeleskedni. Klicsko fejét nem érte el, így nem tesztelhette, hogy az ukrán mennyire – vagy mennyire nem – ütésálló. A kilencedik menetben Ibragimov a köteleknél bajba került, de megmenekült a kiütéstől.

A secondsout.com az eseménytelen jelzővel illette az összecsapást, de minden nézőpont kérdése, mert a mignews.com.ua – természetesen ukrán – hírforrás sporttörténeti eseményként aposztrofálja Klicsko sikerét, s Vladimirt egyenesen titánként emlegeti. Korábban hírül adták, hogy a két bunyós a 10 millió dolláros díjalapból 5050 százalékban részesül.

„Azt gondoltam, ki tudom ütni Ibragimovot, de nem volt könnyű meccs” – nyilatkozta a győztes, míg bátyja, Vitalij azt hangoztatta, öcscse esélyt sem adott ellenfelének. A súlycsoport jövőjét illetően Vladimir Klicsko megvetette lábát a csúcson, s ha az történik, amit a szakemberek jósolnak, akkor következhet a Bokszvilágtanács (WBC), majd a Bokszvilágszövetség (WBA) bajnoka.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik