Célközelben a kardcsapat

BORSIK RICHÁRDBORSIK RICHÁRD
Vágólapra másolva!
2008.02.06. 23:57
Címkék

A hét végi Gerevich–Kovács–Kárpáti egyéni Grand Prix- és csapat Világkupa-versenyen az olimpiai kvalifikációs ranglista második helyén álló kardcsapat, azaz Nemcsik Zsolt, Decsi Tamás, Lontay Balázs és Szilágyi Áron nagyon közel kerülhet a kvótához. Ehhez a négy között kellene végezniük, de a vetélytársak botlása is szükséges hozzá – derült ki a verseny sajtótájékoztatóján. A világbajnok magyar négyes a negyeddöntőben az olaszokkal vagy a németekkel találkozhat.

„Nagy csata elé nézünk, különösen, ha az olaszokkal kerülünk össze” – vélte Lontay Balázs.

Nemcsik Zsolt emlékeztetett arra, hogy a tavalyi világbajnokság előtt néhányan már temették a kvótát. Világbajnokok lettek, és az idei két versenyen megszerzett öt egyéni érem és a múlt heti, athéni csapatezüst jelzi: tartós a jó forma.

„Büszke vagyok társaimra, akik beleerősödtek a felnőttmezőnybe. Mindig akad valaki közülünk, aki továbblendíti a szekeret” – mondta Nemcsik, aki sok hazai szurkoló előtt szeretne vívni, és csapatban győzni akar a Syma-csarnokban.

A verseny a csapatkvótákért zajlik, de az egyéni viadal is fontos, hiszen a világranglista (nem a kvalifikációs, hanem a „rendes”) dönt a pekingi kiemelésekről.

A versenyre eljön René Roch, a nemzetközi szövetség elnöke; a Gerevich–Kovács–Kárpáti Grand Prix reklámja lehet a 2011-es világbajnokság budapesti pályázatának.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik