Elvágyódó játékosok

KIRIPOLSZKY TAMÁSKIRIPOLSZKY TAMÁS
Vágólapra másolva!
2008.01.20. 23:22
Címkék

A DVSC-TEVA idei első elő készületi mérkőzésére majd félezren voltak kíváncsiak, legalábbis a kezdéskor szinte teljesen körülállták a szurkolók az Oláh Gábor utcai műfüves pályát. A félidőre azonban alaposan megcsappant a nézőszám, az erősödő eső elriasztotta az ernyő nélkül érkezőket.

Többen – Dorge Rostand Kouemaha, Máté Péter, Demjén Gábor, Leandro, Lucas és a Kaposvárról igazolt Szakály Péter – néhány nappal később kezdték a felkészülést, ezért a meccs előtt külön edzettek.

„Korábbi combsérülésem miatt egyelőre csak rehabilitációs munkát végezhetek –

mondta Szakály Péter. – Előreláthatólag egy, másfél hét múlva tréningezhetek teljes intenzitással. Szeretném minél előbb megmutatni a debrecenieknek, mit tudok. Bár Dzsudzsák Balázs posztjára igazoltak, annak nem örülnék, ha összehasonlítgatnának vele, jóllehet akárcsak ő, én is bal oldali támadó középpályás vagyok.”

Egy másik fiatal szerzemény, Takács Marcell is a jövő embere, ő azonban szombaton már pályára is lépett.

„Megtisztelő volt számomra, hogy a bajnokcsapat vezetői felfigyeltek rám – mondta a Diósgyőrből érkező balhátvéd. – Azért is szívesen jöttem, mert úgy gondolom, Debrecenből a későbbiekben jó esélyem lehet külföldre igazolni. Leginkább a német bajnokságban próbálnám ki magam.”

A Loki játékosai közül többen dédelgetnek hasonló álmokat, és nem csak az ifjak. A macedón Aco Sztojkovot már több érdeklődővel „összehozták”, ehhez képest a támadó egy félidőt játszott a Lokiban a Kazincbarcika ellen. Dorge Rostand Kouemaha is úgy véli, hogy a kameruni válogatottba csak akkor kapna meghívót, ha európai szinten magasabban jegyzett együttesben rúgná a gólokat. És még folytathatnánk a sort…

A drukkereket persze az is foglalkoztatja, kik érkeznek a télen a címvédőhöz. A héten „villámlátogatást” tett a csapatnál egy tunéziai és egy montenegrói labdarúgó, viszont utóbbi honfitársa, a 22 éves Drazsen Ajkovics még a napokban bizonyíthat a szakmai stábnak, miként az orosházi Petneházi Márk is. Herczeg András klubmenedzser elmondta, a játékosok esetleges szerződtetéséről a jövő héten születik döntés, és addig újabb próbajátékosok is felbukkanhatnak a Nagyerdőn.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik