Nem szabad kapkodni!

RÁC BENEDEK BALÁZS, SOMLÓVÁRI DÁVIDRÁC BENEDEK BALÁZS, SOMLÓVÁRI DÁVID
Vágólapra másolva!
2008.01.19. 01:55
Címkék
Sorsdöntő mérkőzést játszik szombaton Dubrovnikban (18.15) a helyi Jug és a Domino: amelyik együttes győz, szinte már továbbjut a C-csoportból, miközben a Vasasnak a Komjádi uszodában (20.15) a sereghajtó görög Ethnikosz Pireusz ellen kell begyűjtenie a három pontot.

Önmagáért és a Vasasért is ját szik szombat este a Honvéd. A magyar ezüstérmes a mérkőzés közben bizonyára nem fog a piros-kékekre gondolni, de tény, esetleges sikerével a Euroliga C-csoportjának másik magyar csapata is jól járna. Már három forduló után látszik, a továbbjutás egyik fontos feltétele a hazai mérkőzések sikeres megvívása, és a háromszor három ponton túl aranyat érhet egy-egy, a rivális – és itt nem a görög Ethnikoszra gondolunk – otthonában elért idegenbeli győzelem. Ha tehát a Honvéd pontot, netán pontokat szerez Dubrovnikban, hatalmas lépést tesz a nyolc közé jutásért, miközben kedvezőbb helyzetbe hozza a Vasast. Ehhez azonban a Jug oroszlánbarlangjában kell győznie.

„Azt kell játszanunk, amit tudunk, és ha erre képesek vagyunk, akkor bárki ellen lehet esélyünk – jelentette ki Molnár Tamás, a Honvéd centere. – A hazai mérkőzés sima is lehetett volna, de a lényeg, hogy hoztuk. Kint nyilván sokkal nehezebb lesz, tapasztalatból tudom, hogy az uszodát speciális légkör uralja, ami előnyt jelent ellenfelünknek – így hát ezzel is meg kell birkóznunk. Előnyünkre válhat, hogy ezúttal a horvátokon lesz a győzelmi kényszer, nekünk nincs veszítenivalónk. Nem szabad belemennünk a kapkodásba, de ha mégis így történik, akkor időben kezelnünk kell, és tovább kell mennünk a saját utunkon.”

A kétszeres olimpiai bajnok center szerint az utóbbi időben azért dőltek el a mérkőzések már a szünet előtt, mert kétszer a Vasas és egyszer az Eger ellen sem tudtak megújulni a meccs közben. Akartak, rohantak, miközben nem vették észre a intő jeleket, így nem is voltak képesek reagálni rájuk. A kupadöntőben elszenvedett vereség után egy hét pihenőt kapott a csapat, ám az elmúlt két hétben már keményen dolgozott, többek között a Molnár Tamásféle sor kétcenteres játékát gyakorolva.

„A csapat érdeke ezt kívánja – indokolta Molnár, miért játszik ebben a szezonban többször is szélsőt vagy átlövőt. – Ebben a felállásban Hárai Balázzsal ketten vagyunk a vízben, és majdnem mindig a jobb védő jön rám, így Balázsnak jut az úgymond könnyebb védő. Fiatal játékosról van szó, aki már bizonyította, extra dolgokra képes, ráadásul kellő tapasztalatot szerezhet. Edzőnkkel, Kovács Istvánnal is megbeszéltük ezt a taktikát, különben sem vagyok az a Hinic- vagy Smodlaka-féle klasszikus center, mozgásból is tudok jól játszani. Természetesen, ha szükséges a fontosabb meccseken, többet centerezek.”

Molnár szerint, ha hozzák saját játékukat, idegenben is győzhetnek, de egyelőre nem számolgatnak. A matekozás a Komjádi uszodában sem aktuális még, főleg azért nem, mert a TEVA-VasasPlaket jelenleg a csoport harmadik helyét foglalja el – ám a szombaton az Ethnikosz Pireusz ellen kötelezően megnyerendő, ám nem ujjgyakorlatnak ígérkező meccsel felzárkózna a kvartettet vezető Domino, Dubrovnik duóhoz.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik