Álommeccsek a láthatárona láthatáron

THURY GÁBORTHURY GÁBOR
Vágólapra másolva!
2008.01.13. 00:14
Címkék
A 2007-es év slágermérkőzéseket hozott a profiknál. Ebben az esztendőben sem lesz másként.

A Ring magazin 2007-es százas toplistáján egyetlen magyar bunyós szerepel, Erdei Zsoltot a 43. helyre rangsorolta a mértékadó bokszszaklap. A nehézsúlyú világbajnok Vladimir Klicsko csupán az 55. Mint minden rangsor, ez is szubjektív, akárcsak az a lista, amelyen 2008 lehetséges álommeccseit állítottuk össze.

A felsorolt összecsapások mintegy felének már az időpontja is biztos. Az NS tízes listája bővíthető, hiszen minden idők legfiatalabb nehézsúlyú világbajnoka, Mike Tyson az egyik internetes szaklapnak azt nyilatkozta, harmadszor is megmérkőzne Evander Holyfielddel. Németország a Dariusz Michalczewski–Graciano Rocchigiani mérkőzéssel nosztalgiázhat, az egykor félnehézsúlyú veteránok találkozója májusban lenne – 87 kilóban. Frank Warren, a könnyűsúlyú brit zseni, Amir Khan mérkőzésszervezője pedig kijelentette: 2008 a 21 esztendős korára 15 veretlen mérkőzéssel álló védence éve lesz, még akkor is, ha a WBO szervezetnél a dán Martin Kristjansen, a kiszemelt bunyós betegségére hivatkozva lemondta február 2-ára tervezett meccsüket.

A magyar szurkolók abban reménykedhetnek – ha kevés is rá az esély –, hogy Madár végre meghódítja Amerikát, arra viszont nagyobb a sansz, hogy Balzsay Károly karrierje töretlenül, azaz vereség nélkül folytatódik. Szorítóból következik az első menet!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik