Kevesebb pénzért is parádézik

SZ. NAGY TAMÁSSZ. NAGY TAMÁS
Vágólapra másolva!
2007.12.12. 23:15
Címkék
A vártnál jóval kevesebb ellenállást mutatott a Marseille a Liverpool elleni összecsapáson, a sorozatot egy döntetlennel és két vereséggel kezdő angolok a sima 4–0-s győzelemmel bejutottak a BL nyolcaddöntőjébe. A sikerrel megszilárdult Rafa Benítez pozíciója, Fernando Torres pedig a legrangosabb európai sorozatban sem fukarkodik a gólokkal.

Hányszor, de hányszor emlegették már, hogy a futballt gólra játsszák.

A népszerű játék ősi igazsága a Marseille–Liverpool Bajnokok Ligája-mérkőzésen is érvényesült, hiszen a franciák jóval többet birtokolták a labdát (64:36 százalék), ám a gólokat az angolok lőtték, és kiütéssel nyerték meg a sorsdöntő találkozót. Azaz a csoportkört két győzelemmel és egy döntetlennel kezdő Marseille – a Porto Besiktas elleni hazai győzelmének (2–0) köszönhetően – az UEFA-kupa legjobb harminckét csapata között folytathatja, míg az egy döntetlennel és két vereséggel rajtoló Liverpool remek hajrájával csoportmásodikként készülhet a december 21-i sorsolásra, majd a tavaszi nyolcaddöntőre.

A „vörösöknél” Steven Gerrard és Fernando Torres egyaránt pazar teljesítményt nyújtott, és mivel előbbitől, a csapatkapitánytól már megszoktuk az egyenletesen jó játékot, foglalkozzunk inkább az utóbbival.

A nyáron az Atlético Madridtól 20 millió font (hétmilliárd forint) ellenében érkezett spanyol támadó két hete, a Porto ellen 4–1-re megnyert meccsen jegyezte első góljait a Bajnokok Ligájában, és a Marseille elleni találkozón is folytatta a gólgyártást; a 11. percben nagyszerű egyéni alakítás után lőtt a kétségbeesetten nyújtózó Steve Mandanda hálójába.

Bár Rafa Benítez személyében honfitárs az edzője, és a szakmai stáb tagjai között is rengeteg spanyol van, mégis hihetetlen, hogy a 23 esztendős Fernando Torres milyen hamar felvette a ritmust, milyen zökkenőmentesen illeszkedett be a liverpooli közegbe. A csatár augusztus 11én játszotta első hivatalos meccsét Liverpool-mezben, és kedden – pontosan négy hónappal a debütálás után – már a tizenkettedik gólját ünnepelhette újdonsült csapattársaival.

A Marseille elleni kilencven perc során az angol klub menedzsere és az amerikai tulajdonosok is újra megbizonyosodhattak arról, hogy nem az ablakon dobták ki a fent említett irdatlan összeget, és nem vitás, hogy a csatárnak is megérte a váltás. Annak ellenére, hogy a Madridban hetente zsebre vágott 103 ezer fontjával (36 millió forint) szemben a ködös Albionban „csak”


folytatás...
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik