Vasárnap az Arsenal is térdre kényszerült

SZ. NAGY TAMÁSSZ. NAGY TAMÁS
Vágólapra másolva!
2007.12.09. 23:14
Címkék
Nincs már veretlen együttes a Premier League-ben, a Liverpool Reading elleni szombati kudarca (1–3) után a listavezető Arsenal vasárnap a Middlesbrough otthonában veszített 2–1-re.

Bár a 2–1-es hazai győzelem önmagában is érdekes, ne feledkezzünk meg arról, milyen pikáns honfitársi fricskát hozott a Middlesbrough–Arsenal bajnoki mérkőzés: a hazaiak támadója, Jérémie Aliadiere jelezte korábbi edzőjének, a vendégeket irányító Arsene Wengernek, kár volt olyan könnyen lemondani róla. Pedig a francia támadót éppen a londoniak menedzsere indította el a pályán, amikor 1999ben, tizenhat esztendősen szerződtette. A sérülékeny ifjú azonban nem tudott alapemberré válni a fővárosi gárdában, nyolc év alatt mindössze 29 élvonalbeli bajnokin lépett pályára az Arsenalban, és hosszú hónapokat töltött kölcsönjátékosként a skót Celticnél, később a West Hamnél és a másodosztályú Wolverhamptonnál.

Az idén nyáron aztán elege lett a kispadozásból, és mivel a 2009-ig szóló szerződése ellenére nem marasztalták, a Middlesbrough-ban kötött ki, ahol egyből kezdőként számított rá a menedzser, Gareth Southgate.

Nemhiába, hiszen a korábbi csapata elleni bajnokin Jérémie Aliadiere igencsak kitett magáért. Nagy szerepe volt abban, hogy a mérkőzés előtt a 18., kieső helyen tanyázó Middlesbrough megtréfálta az eleddig veretlen éllovast: a 4. percben tizenegyest harcolt ki, és végig nagy kedvvel futballozott.

A győztes fél menedzsere, a 37 éves Gareth Southgate edzői pályafutásának eddigi legnagyobb sikerén van túl, és az eredményes taktikára külön ki is tért a meccs után.

„Ha hagyod őket játszani, teljesen szétzilálnak, mert kiváló csapat az Arsenal – értékelt a lefújás után a mérkőzést a szakadó eső ellenére zakóban végigmutogató korábbi válogatott védő. – Tudtuk, hogy nem szabad területet hagyni nekik, és az elejétől fogva nagyon kemény védekezéssel kell őket kihozni a sodrukból. Úgy érzem, sikerült is nyomást gyakorolni rájuk...”

A szezont pazarul kezdő Arsenal-gépezetben ez a második homokszem, hiszen a Sevilla elleni Bajnokok Ligája-vereség után a hazai bajnokságban is akadt legyőzője az együttesnek. Ettől függetlenül Arsene Wenger és alakulata büszke lehet a sorozatra: 2007. április 7-e óta huszonegy Premier League-mérkőzést vívtak meg veretlenül.

Ki gondolta volna, hogy a remek szériát nem a vasárnapi, Chelsea elleni rangadó veszélyezteti majd...

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik