Tarver papírforma-győzelme

THURY GÁBORTHURY GÁBOR
Vágólapra másolva!
2007.12.03. 09:50
Címkék

Papírforma-eredmény született az egyesült államokbeli Mashantucketben, ahol az amerikai Antonio Tarver (26–4–0, 19 K. O.) megvédte a Nemzetközi Bokszszervezet (IBO) félnehézsúlyú világbajnoki címét. Tarver honfitársát, Danny Santiagót (29–4–1, 19 K. O.) győzte le a negyedik menetben kiütéssel. A kihívó a negyedik felvonásban kétszer is padlóra került, a második „földet érés” pedig gyakorlatilag véget is vetett a küzdelemnek.

Santiago, aki januárban Erdei Zsolttól technikai K. O.-val kapott ki, az elején néhány kemény ütést vitt be, de Tarver felőrölte, így a kihívó nem tudta megakadályozni a győzelemben 17 éves korában példaképének választott ellenfelét. Steve Smoger mérkőzésvezető négy másodperccel a negyedik menet vége előtt nyilvánította befejezettnek a küzdelmet.

„Sikerült elég gyorsan letörnöm Danny lelkesedését. Testre mért ütésekkel puhítottam, majd kivégeztem – értékelt a 39 éves győztes. – Megmutattam, hogy hatásos a védekezésem, s a belharcban, valamint a kombinációk variálásában sem lettem gyengébb. Még mindig számolni kell velem a legjobbak között.”

Ami azt illeti, valóban számolnak Tarverrel a legjobbak között: a www.boxrec.com szervezetektől független rangsorában ő a negyedik, az élen Bernard Hopkins áll. Erdei Zsolt ezen a listán a hetedik, s akik eddig azt tartották, Madár lehetősége, hogy betörjön az amerikai piacra, éppen egy Tarver elleni meccs létrejöttében rejlik, azoknak csalatkozniuk kell: Tarver a ranglista ötödik helyezettjét, a szintén amerikai Chad Dawsont szemelte ki a magyar bokszoló helyett. Az Erdeihez hasonlóan veretlen bunyós a Bokszvilágtanács (WBC) világbajnoka.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik