Tini sztárjelöltben bíznak (folytatás)

SZ. NAGY TAMÁSSZ. NAGY TAMÁS
Vágólapra másolva!
2007.11.26. 23:58
Címkék
Ma este az utóbbi időben jelentősen feljavuló Olympique Lyon vendége lesz a Barcelona a Bajnokok Ligájában. Frank Rijkaard vezetőedző nem számíthat sérült francia csatárára, Thierry Henryra, helyette Bojan Krkic lehet a kezdőcsapat tagja. Bár a 17 éves, szerb származású tehetség a hét végén a Recreativo elleni győztes meccsen (3–0) megszerezte első spanyol bajnoki gólját, a nemzetközi porond még túl nagy falatnak tűnik neki.

Azaz Bojan Krkicnek min den adottsága megvan ahhoz, hogy nagy játékos legyen, és ha igazán kiélezett mérkőzésen, azaz a Bajnokok Ligájában is hasonlóan produkál, akkor akár egy csapásra a Barca nagy sztárjai közé emelkedhet.

No de foglalkozzunk egy kicsit a mérkőzés esélyeivel is: a katalán szurkolók szívesen emlékeznek vissza a két együttes barcelonai találkozójára, amikor kedvenceik sima, 3–0-s győzelmet arattak a Camp Nouban a franciák ellen. Most nehezebb dolguk lesz Frank Rijkaard játékosainak, mert a Lyon a rossz kezdés után úgy tetszik, magára talált, és a legutóbbi két meccsét magabiztosan nyerte meg a német bajnoki címvédő Stuttgart ellenében. Alain Perrint, az OL nyáron kinevezett vezetőedzőjét egyetlen probléma foglalkoztatja igazán, mégpedig az, hogy kivel helyettesítse a hétvégi, Rennes elleni győztes (2–0) bajnokin megsérült Karim Benzemát. A mindössze 19 éves csatár a jelenlegi szezonban robbant be igazán a köztudatba, a francia bajnokságban 15 meccsen 11 gólnál tart, és több európai élklub is érdeklődik iránta (Inter, Real Madrid). A francia válogatottban is egyre inkább alapembernek számító támadó a bordasérülése miatt nem tudja vállalni a játékot, pedig a Lyonnak nagyon kellenek a gólok és a pontok ahhoz, hogy tartsa a lépést a továbbjutást érő második helyen tanyázó skót Rangersszel. A Barca sokkal kedvezőbb helyzetben van: ha megszerzi a franciák ellen a három pontot, máris készülhet a tavaszi nyolcaddöntőre.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik