Sokba kerülhet az angol válogatottnak a moszkvai orosz-rulett

Vágólapra másolva!
2007.10.17. 14:28
Sorsdöntő összecsapásra készül Anglia válogatottja, Steve McClaren együttesének nyernie kell Moszkvában az orosz nemzeti tizenegy ellen, ha biztosra akar menni. A mérkőzésre műfüvön kerül sor a Luzsnyikij-stadionban, ahol Terry és Ashley Cole nélkül kell felállnia az angol védelemnek. Az angol sajtó egyedül a győzelmet tartja elfogadható eredménynek az összecsapáson. Hiába az angol válogatott utóbbi időben mutatott jó sorozata, McClaren kapitánynak az állásába, a nemzeti csapatnak az Eb-re való kijutásba kerülhet egy esetleges kudarc az oroszok vagy a horvátok ellen.
Hiába nyert ötször egymásután 3-0-ra csapatával a selejtezőkön, Steve McClaren alatt inog a kispad
Hiába nyert ötször egymásután 3-0-ra csapatával a selejtezőkön, Steve McClaren alatt inog a kispad
Hiába nyert ötször egymásután 3-0-ra csapatával a selejtezőkön, Steve McClaren alatt inog a kispad
Hiába nyert ötször egymásután 3-0-ra csapatával a selejtezőkön, Steve McClaren alatt inog a kispad

Az esetleges moszkvai vendéggyőzelem tét nélkülivé minősítené a csoport novemberi csúcsrangadóját, az Anglia-Horvátország mérkőzést, az oroszok elleni döntetlen esetén minimum ikszelnie kellene a szigetországiaknak a délszlávokkal a továbbjutáshoz.

Az angol vereség viszont az oroszok kezébe adná a marsallbotot, azt jelentené, hogy csak abban az esetben jutnának ki Gerrardék a 2008-as Európa bajnokságra, amennyiben megvernék Horvátországot, és Oroszország hibázna Izrael és/vagy Andorra ellen.

A horvátok egyébként egészen biztosan Anglia jó szerepléséért szorítanak majd, hiszen már a döntetlen vagy az angol győzelem az ő biztos kvalifikációjukat jelentené.

Az angol sajtó nem is kíméli a szövetségi kapitányt, akinek feje fölött a Times magazin szerint Damoklész kardjaként lebeg a veszély, hogy a kijutás kudarca esetén lecserélik a Chelsea korábbi sztáredzőjére, José Mourinhóra.

Ami kedvező előjelnek számít a ködös Albionból érkezők számára, hogy 1997-ben Rómában, és 2003-ban Isztambulban már voltak hasonló helyzetben, s egyik esetben sem mondtak csődöt idegenben, sikerült kiharcolniuk az 1998-as vb-re és a 2004-es Eb-re való kijutást.

Ami viszont rossz hír az angol futball szerelmeseinek, mégsem játszhat John Terry, akit a legutóbbi edzés után játékra képtelennek minősített McClaren mester. Őt Sol Campbell fogja pótolni. Az észtek ellen megsérülő Ashley Cole helyén a kezdőként élete első lehetősége előtt álló Joleon Lescott kaphat bizalmat.

A középpályássor és a támadóalakulat a hírek szerint nem változik az észtek elleni felálláshoz képest, azaz várhatóan újra kimarad a keztdőből Frank Lampard.

NÉGY ANGOL MÁRIS KÓRHÁZBAN

Négy angol állampolgárt - alighanem az orosz-angol meccsre érkezett szigetországi szurkolót - a szerdára virradó éjszaka összevertek ismeretlenek Moszkva belvárosában, különböző szórakozóhelyek környékén. A négy sérült közül kettő saját felelősségére távozott a kórházból, a másik kettőt közepesen súlyos állapotban moszkvai kórházakban ápolják. Mindannyiuknál számos zúzódást és alkoholos befolyásoltságot állapítottak meg, kettőjüknél a koponyán belüli vérömlenyt találtak, egyiküknek emellett eltört az orra, egy másiknak pedig a térde. A brit nagykövetség jelezte, hogy felkészült minden eshetőségre és szoros kapcsolatban áll mind az orosz, mind a brit rendvédelmi szervekkel. A képviselet honlapján is figyelmeztette a Moszkvába érkezett 4 és fél ezer szurkolót, hogy ne ismerkedjenek, ne igyanak ismeretlenekkel, igyekezzenek észrevétlenek maradni, és a mérkőzés lefújása után minél gyorsabban hagyják el a stadiont.
Mindemellett a nagykövetség reményének adott hangot, hogy az angol szurkolókat a már megtörténteken kívül nem éri több incidens. A moszkvai rendőrség azt közölte szerda délelőtt, hogy csakis színjózan szurkolókat engednek be a stadionba, bent pedig nem árulnak majd alkoholos italokat, és üveges üdítőket sem. A belügyminisztérium jelezte, hogy a közrendőrök és különlegesen képzett rendőri egységek mellett a belügyi katonák soraiban kommandósok is figyelemmel kísérik a helyszínen az eseményeket, hogy szükség esetén be tudjanak avatkozni. A meccs előtti biztonsági helyzet minden rádióadón vezető hír volt, nem csupán az éjszakai verekedések és a nagy érdeklődés miatt, hanem azért is, mert a meccsre Moszkva környékéről autóval érkező szurkolók már délelőtt hatalmas dugókat okoztak a fővárosban. (MTI)
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik