Az olasz válogatott tartja második helyét a B csoportban

Vágólapra másolva!
2007.10.13. 23:03
Az olasz válogatott begyűjtötte hazai pályán a három pontot, és tartja a második helyet a csoportjában. A Grúzia elleni meccsen Andrea Pirlo és Fabio Grosso szerezte a gólokat.
Pirlo és Grosso ünnepel, ők szerezték az olasz gólokat
Reuters
Pirlo és Grosso ünnepel, ők szerezték az olasz gólokat
Pirlo és Grosso ünnepel, ők szerezték az olasz gólokat
Reuters
Pirlo és Grosso ünnepel, ők szerezték az olasz gólokat

Roberto Donadoni a keretből ezúttal kihagyta Del Pierót és Inzaghit, Luca Toni volt az egyetlen igazi csatár. Mögötte hátravont csatárként Quagliarella és Di Natale kapott bizalmat.

Az első félórában nyomtak az olaszok, de nem sikerült gólra váltaniuk mezőnyfölényüket. Legközelebb még Luca Toni járt a találathoz, Di Natale beadása után azonban fejese a kapufán csattant.

A 43. percben azonban megszületett a megérdemelt, de óriási kapushibát követő gól. Andrea Pirlo közel 35 méterről végezhetett el szabadrúgást, és Lomaja kapus csúnyán elnézte a távoli lövést. A Milan középpályása a félidő vége előtt még egyszer tesztelte a kapust, de az másodjára megoldotta a feladatát.

A második félidőre nagyot esett az iram, nem erőltették az olaszok a további gólszerzést. Ez egy erősebb csapat ellen meg is bosszulhatta volna magát, de ez a grúz válogatott nem volt olyan erős, hogy komoly veszélyt jelentsen Buffon kapujára.

A 84. percben a hazaiak végül bebiztosították győzelmüket, Toni labdája után Grosso szépen átemelte Lomaját. Ezzel minden eldőlt, az olasz csapat maradt második a csoportjában.

EB-SELEJTEZŐK

B CSOPORT
Olaszország - Grúzia 2-0 (Pirlo 43., Grosso 84.)
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik