Magasság helyett gyorsaság

V. T. N.V. T. N.
Vágólapra másolva!
2007.09.11. 23:33
Címkék

A továbbjutás szempontjából létfontosságú mérkőzésen csap össze egymással a cseh és az ír válogatott szerdán Prágában. Jelenleg ugyanis Csehország öt ponttal a németek mögött, de hárommal jelenlegi vendége, Írország előtt áll a második, még Európa-bajnoki szereplést érő helyen. A találkozó előtt a hazaiak számára legveszélyesebb támadójuk, Jan Koller eltiltása okoz gondot. A hórihorgas csatár szombaton a San Marino elleni győztes találkozó (3–0) 90. percében megszerezte ötvenedik válogatottbeli gólját, ám a meccs során egy sárga lapot is összeszedett, emiatt kénytelen kihagyni az írek elleni mérkőzést. Némi gyógyír lehet a közép-európai együttes sebeire, hogy Milan Baros minden bizonnyal már visszatérhet, mert felépült hátsérüléséből.

„Más stílusban kell játszanunk – állítja Tomas Rosicky, a csehválogatott középpályása. – Jan nagyon magas, s ezt kihasználva sokszor előreívelt labdákkal játszottuk meg. Most azonban muszáj lesz a földön járatva felépítenünk az akcióinkat. Az is igaz azonban, hogy Milan gyorsaságával túljárhat a nagydarab, nehézkes ír védők eszén.”

Steve Stauntonnak, az írek szövetségi kapitányának a keret létszámának csökkenése miatt főhet a feje. A szlovákok elleni első gól szerzője, Stephen Ireland nagymamája halála, míg a Liverpool védője, Steve Finnan és a Wolverhamptonban futballozó Darren Potter sérülés miatt hagyja ki a sorsdöntő összecsapást.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik