Magyar fény a pompában

CH. gáll andrás és pajor-gyulai lászló jelenti Monte-CarlóbólCH. gáll andrás és pajor-gyulai lászló jelenti Monte-Carlóból
Vágólapra másolva!
2007.08.31. 00:44
Címkék
Monte-Carlóban tartották meg a Bajnokok Ligája csoportkörének sorsolását, köszöntötték a legutóbbi szezon legjobb klubfutballistáit, míg péntek este 20.45 órától a II. Lajos Stadionban rendezik meg a Szuperkupáért az AC Milan–Sevilla meccset (bővebben a 8. oldalon), amelyet Antonio Puerta emlékének szentelnek.

Joan Laporta tényleg nagy ember. Nem termetre, hiszen messze van még a 180 centimétertől is, de a tekintélye… Az hihetetlenül nagy. Ahogy belép a Grimaldi Forumba, a Bajnokok Ligája csoportjainak sorsolására, rengetegen rohanják meg. Roppant szívélyes figura, mindenkihez van egy-két szava, és válaszol minden kérdésre. Arra például, mennyiért adná el Ronaldinhót a Chelsea-nek, már-már sátáni kacajjal felel, amelyből kiderül, hogy talán van akkora összeg, de ő is tudja, hogy azt senki sem fizetné ki. Érdeklődünk tőle, milyen sikerre garancia a „négy fantasztikus” – így hívja a spanyol sajtó a Ronaldinho, Samuel Eto’o, Thierry Henry, Lionel Messi kvartettet –, mire ő azt feleli, hogy önmagában semmire, ugyanis nem fantasztikusok vannak Barcelonában, hanem csapat, és annak illene jövő májusban megnyernie a Bajnokok Ligáját. De bármekkora tekintélyű ember is Joan Laporta, a Barcelona elnöke, nem ő határozza meg a hangulatot manapság a Monacói Hercegségben, ahol az európai szezonkezdet zajlik a nemzetközi kupák sorsolásával és a Szuperkupa-mérkőzéssel.

Antonio Puerta, a Sevilla kedden elhunyt labdarúgója a fő téma. Maga a BL-sorsolás is azzal kezdődik, hogy a jelenlévők egy percig némán állva emlékeznek a tragikus hirtelenséggel elhunyt fiatal labdarúgóra. Az UEFA úgy döntött, hogy a péntek esti találkozót a BL-győztes AC Milan és az UEFA-kupában első helyezett Sevilla között Antonio Puerta emlékére rendezi – alighanem ez volt az egyetlen módja, hogy egyáltalán sor kerüljön a találkozóra… Aztán a sorsolást követően néhányan gondterhelten, mások megkönnyebbülten hagyják el a termet. Adriano Galliani, a Milan alelnöke az utóbbiak közé tartozik, szerinte csapata továbbjut az első körből:

„Számunkra még nem a Bajnokok Ligája a legfontosabb, hanem a pénteki Szuperkupamérkőzés, amelyen szeretnénk olyan színvonalú találkozót játszani a Sevillával, amely méltó Antonio Puerta emlékéhez” – mondja.

sebb és a legerősebb állományú csapat. Petr Cech, a Chelsea csillaga igazán kedves ember, amikor megtudja, hogy Magyarországról jöttünk, rögtön visszakérdez: hogyan tudtuk megverni az olaszokat? Miután gratulál, még elmondja, hogy egyáltalán nem elégedetlen a sorsolással, szerinte a Chelsea mellett a Valencia jut tovább a csoportból. No, persze, ilyenkor mindenki reménykedik és derűlátó – szeptember 18-án, a BL-csoportkör első játéknapja után már más lesz a helyzet…

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik