A hollandokhoz azonnal elindulna

KIRIPOLSZKY TAMÁSKIRIPOLSZKY TAMÁS
Vágólapra másolva!
2007.08.31. 00:44
Címkék

A legutóbbi bajnokság legjobb játékosának választott Dzsudzsák Balázs vasárnap minden bizonnyal pályára lép Kispesten.

Kispesten – pedig néhány nappal ezelőtt még jó eséllyel pályázott valamelyik nyugat-európai csapatba: a DVSC-TEVA kétszeres válogatott középpályása iránt igencsak megnőtt az érdeklődés. A menedzsereknek jószerével már bérelt helyük volt az Oláh Gábor utca stadion lelátóján, a Loki-páholyban – és talán lesz is még vagy fél évig. A debreceni vezetők ugyanis nem kaptak a kérőktől visszautasíthatatlan ajánlatot.

Mondhatnánk, Dzsudzsák Balázs hoppon maradt, de erről szó sincs. Épp ellenkezőleg: a játékos időt nyert ahhoz, hogy mind a maga, mind a klubja számára sokkal jobb feltételekkel szerződjön külföldre.

A bennfentesek már hetekkel korábban elkönyvelték, hogy a nemzetközi átigazolási időszak lejártáig, legkésőbb augusztus végén távozik Debrecenből. Most nagyon szomorú?

Valóban gondoltam arra, hogy elmehetek, de szerencsére nem éltem bele magam ebbe, nem csomagoltam össze – kezdte Dzsudzsák Balázs. – Érdeklődve, de türelmesen vártam. Nincs miért búslakodnom, hiszen életem vágyai közül több is teljesült. Az utóbbi alig több mint két esztendőben háromszoros bajnok és Szuperkupagyőztes lettem, meghatározó játékosként tartanak számon a csapatban, s élvezem szurkolóink szeretetét.

És ott van az olaszok elleni, válogatottbeli szereplése…

Múlt szerdán először voltam kezdő a nemzeti együttesben, s éppen a világbajnok ellen. Leiskoláztuk az olaszokat, vagy legalábbis bizonyítottuk, hogy ha bátran futballozunk, bárki ellen lehet esélyünk. Ez erőt adhat a folytatásra.

A kiváló teljesítmény után itáliai klubok is küldtek megfigyelőket a Kaposvár elleni bajnokira. Nagy kihívás lett volna Olaszországban légióskodni, nem?

Bizonyára, de ha választhatnék, inkább spanyol vagy holland klubhoz igazolnék. Bevallom, nagyon megmozgatta a fantáziámat, amikor megtudtam, hogy az Ajax szakembereinek az érdeklődését is felkeltettem. Talán még nem mondtak le rólam az amszterdamiak. Én mindenesetre azon leszek, hogy játékommal folyamatosan fenntartsam a menedzserek érdeklődését. Mert bár még két évig szerződés köt a Lokihoz, közös cél, hogy európai élcsapatban folytassam a pályafutásomat.

A Bozsik-stadionban a Honvéd ellen ismét megmutathatja, érdemes önre figyelni. Mit vár a listavezető elleni találkozótól?

Arra nem apellálhatunk, hogy a fővárosiak hamburgi megméretésük miatt fáradtabbnak lesznek. Mi mindenhová győzni megyünk, és nem lesz ez másképpen vasárnap sem.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik