Férfiasabb játék kell

KIRIPOLSZKY TAMÁSKIRIPOLSZKY TAMÁS
Vágólapra másolva!
2007.07.09. 23:25
Címkék
A DVSC-Aquaticum NB I-es női csapata hétfőn elkezdte a felkészülést a bajnoki idényre. A KEK küzdelmeiben is érdekelt együttes a nyáron kisebb vérátömlesztésen esett át.

Megújult a keret és a szakmai stáb a DVSC-Aquaticumnál, amelynek tagjai hétfőtől együtt gyakorolnak a következő évadra. Bár továbbra is Varga József maradt az edző, immáron szakmai igazgató is dolgozik a klubnál: Skaliczki László. A szakember nem kisebb feladatra vállalkozott, mint hogy a férfiválogatott szövetségi kapitányaként és új munkahelyén egyaránt megállja a helyét. Az első edzésen Skaliczki részben új játékstílus kialakításáról beszélt, amely még jobb erőnlétet, kreatívabb játékot és megbonthatatlan csapatszellemet igényel. Kollégája, Varga József ugyanezt tömörebben fogalmazta meg: „Férfiasabban kell játszani!”

Az tehát biztos, hogy lesz kiktől tanulniuk a debreceni lányoknak.

Ajtonyné Bielek Ilona foglalkozik majd a kapusokkal, köztük egyik volt tanítványával, a Vasasból igazolt Triffa Ágnessel. Tetjana Vorozscovára csak egy hét múlva számíthat, mert az ukrán fájós derekát hazájában kezelik.

Barátkozott új társaival a Dunaújvárosból érkező balszélső, Nagy Ivett, és két szerb válogatott kézilabdázó is jelen volt az első edzésen. A beállós Verica Nikoliccsal már korábban megállapodtak a debreceniek, míg Nada Micsicset, a Challangekupát nyerő Nis jobbszélsőjét csütörtökig tesztelik. Szerdáig különböző gyorsasági és állóképességi felméréseken vesznek részt a játékosok, akik közül Szűcs Gabriella a napokban feliratkozott a világhálóra: hívei a www.szucsgabriella.hu című, fotókban is gazdag honlapon számos információt tudhatnak meg róla.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik