Négy vereség után áll ki a Häcken

Vágólapra másolva!
2007.06.27. 18:29
Csütörtökön hat mérkőzést rendeznek a Svéd 2. osztályban. A csapatok helyezése alapján a Bunkeflo–Sirius párosítás a legrangosabb. A pályaválasztó a középmezőny tagja, négy otthoni meccséből kettőt megnyert, kettőt elbukott. A legutóbbi fordulóban javított a helyzetén, mert idegenben legyőzte az Enköpinget. Ugyanakkor a Sirius rangadót vesztett, hazai környezetben adta meg magát a listavezető Norrköpingnek.

A Häcken–Mjällby párharc résztvevő 2002-ben találkoztak legutóbb, akkor mindkét csatájukat a mostani pályaválasztó nyerte meg, rendezőként 3–0-ra, vendégként 2–0-ra kerekedett felül. Jelenleg azonban hullámvölgyben vannak a göteborgiak, a legutóbbi négy tétmérkőzésüket zsinórban elbukták, közte a Sundswall elleni hazai kupameccset is. A Mjällby viszont felszálló ágban van, a kupából kiverte az Örgryte alakulatát, ráadásul annak otthonában bizonyult jobbnak, majd a bajnokságban a Sylviát küldte haza pont nélkül. Az talán hátrányos lehet számára, hogy kevesebb ideje maradt a regenerálódásra, ugyanis az utóbb említett összecsapásra hétfőn került sor.

A Falkenberg–Ljungskile mérkőzés pályaválasztó hazai környezetben még veretlen, ám ezzel nem megy sokra, ugyanis négy döntetlen mellett mindössze egyszer győzött. A táblázaton lényegesen jobban álló látogatók – a dobogósokat üldözők közé tartoznak – házon kívül is merészen csatáznak, mellőzik a döntetleneket, eddig háromszor győztek, kétszer kikaptak. Csak az első ránézésre tűnnek egyértelműnek a Sundswall–Jönköping találkozó esélyei. Igaz, a vendéglátók alaposan megelőzik riválisukat a táblázaton, sőt otthon még veretlenek (3–2–0-s mérleget produkáltak), a Jönköping viszont a második legerősebb túrázó, öt kiruccanásán tíz pontot zsebelt be. Bonyolítja a dolgot, hogy tavaly a vendégek 1–0-s sikerrel távoztak, igaz, a Sundswall ezért 3–1-es győzelemmel vágott vissza Jönköpingben.

Hasonló a helyzet az Öster–Atvidaberg összecsapás esetében, azzal a nem elhanyagolható különbséggel, hogy itt a felületes szemlélő habozás nélkül a vendégekre fogadna. Persze, miért is ne tenné, amikor az Öster sereghajtó, a leggyengébb hazai teljesítményt produkálta eddig a mezőnyben. Ugyanakkor a kupában győzni tudott az élvonalbeli Brommapojkarna pályáján, és a közelmúlt három vaxjöi mérkőzését egyaránt megnyerte. Az Atvidaberg harmatosan kezdett, ám a Degerfors elleni májusi kupakudarc alaposan felrázta a gárdát, az azóta lejátszott öt bajnokiján veretlen maradt úgy, hogy közben négyszer győzni tudott. A Sylvia–Enköping párosítás mindkét résztvevője gyengélkedik. A rendező hazai pályán még nyeretlen, míg a látogatók idegenben állnak győzelem nélkül. Legutóbb 2002-ben mérték össze az erejüket, akkor mindkét mérkőzésükön az Enköping kerekedett felül.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik