Lazarov nélkül a Veszprém

DONÁT TAMÁS, SIMON JÓZSEF, VITOS GYÖRGYDONÁT TAMÁS, SIMON JÓZSEF, VITOS GYÖRGY
Vágólapra másolva!
2007.05.11. 23:36
Címkék
A veszprémiek és a szegediek ebben az évben is egymással viaskodnak a Budapest Bank Férfiliga aranyérméért. A három győzelemig tartó párharcot szombaton Veszprémben kezdik, majd szerda, vasárnap ritmusban folytatják.

A alapszakaszban ősszel a Veszprém 35–23-ra verte meg a Szegedet, majd a tavaszi fordulóban a szegediek visszavágtak (29–24). Az ősi riválisok – az 1981-es élvonalbeli premier óta – szombaton játsszák 72. bajnoki mérkőzésüket egymással.

Az utóbbi években állandó BL-résztvevőnek számító gárdák első 25 veszprémi bajnokiját sorozatban nyerték meg a bakonyiak, majd 22 esztendő után – 2003. február 22-én – megtört a jég: Bajusz Sándor, Vladan Matics és Nenad Puljezevics vezérletével a Pick 28–25-re diadalmaskodott Veszprémben. Ezt a bravúrt azóta sem tudta megismételni, Szegeden viszont az utóbbi 11 bajnokin a Pick kilencszer győzött, míg a Veszprém csak kétszer.

A bajnoki finálé három győzelemig tartó, első, szombati meccsén (16.15 óra, tv: m1) várhatóan újra a két kapus, a veszprémi Dejan Perics és a szegedi Nenad Puljezevics, valamint mindkét oldalon a klasszis átlövők lesznek a főszereplők. Mindkét kapuvédő remek évadot zár, roppant sokat tett csapata sikereiért mind a BL-ben, mind a bajnokságban. Az átlövők viszont olykor hullámzóan teljesítettek, ezt a fináléban nem engedhetik meg maguknak.

Az évad közben mindkét gárdában gyakran voltak sérültek a kulcsjátékosok, ám a hajrára a szegediek felépültek, míg a Veszprémben megműtött bokája miatt most sem szerepelhet Ivan Lapcsevics, valamint kérdés, hogy a nyáron Zágrábba távozó Kiril Lazarov (a vádlijában beszakadt az izom) pályára léphet-e. A combizombántalmaktól szenvedő román válogatott Marian Cosma pályára lépése sem biztos. Ezzel együtt az MKB-nak hosszabb a kispadja, Lazarov helyén például ismét bizonyíthat a szupertehetségnek tartott Marko Vujin.

Bizakodó a hangulat Veszprémben, bár többen úgy vélik, mivel a Pick-Szeged folyamatosan játékban volt, a Dunaferr elleni forró hangulatú elődöntőben edződött, és lendülete a veszprémiek ellen is kitarthat.

Zdravko Zovko, a veszprémiek horvát trénere hét év után a hetedik bajnoki aranyérmével szeretne búcsúzni a várostól.

„A Szeged–Újváros elődöntő ötödik összecsapásán a fiatal Dunaferr alaposan kitett magáért, ugyanakkor a szegediek is koncentráltan, kiválóan védekeztek, és támadásban is jól összpontosítottak. Mégis, az ötödik meccsre mintha elfáradtak volna. Kétségtelen, mi vagyunk a pihentebbek, de az aranyérem nagy motivációs erő” – mondta Zdravko Zovko.

,,Borzasztóan elfáradtak játékosaink – mondta az elődöntőkről Vladan Matics szegedi edző, aki az ősszel még balszélsőként erősítette a csapatot. – Kis túlzással a fél csapatnak a pihenés, a regenerálódás mellett nagy adag infúzió is kellene, hogy szombatra friss és ütőképes legyen. Megpróbáljuk már az első meccsen meglepni a Veszprémet, ami nem lesz könnyű.”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik