Madridban a „szőke angyal”

V. G.V. G.
Vágólapra másolva!
2007.04.13. 00:16
Címkék

Valóra válhatnak legtitkosabb vágyai!

A 47 éves szakember (akit hajkoronája miatt „szőke angyalnak” becéznek) a német hírügynökség, a DPA információi szerint előszerződést írt alá a Real Madrid csapatához, ahol játékosként 1988 és 1990 között szerepelt – két bajnoki címet s egy kupagyőzelmet szerzett. Az augsburgi születésű német edző nyáron trénerként térhet vissza a spanyol fővárosba, a madridi szurkolók többségének legnagyobb örömére.

Most már szinte biztos, hogy a spanyol fővárosban hiába reménykedtek, a régi-új tréner Fabio Capellóval a kispadon sem tudnak ebben a szezonban egyetlen trófeát sem bezsebelni (bár a bajnoki cím még elérhető közelségben van), ezért Ramón Calderón klubelnök bizalma megrendült az itáliai szakemberben.

Igaz, Bernd Schuster hivatalosan 2008-ig a Getafe csapatának edzője, ám az As című spanyol lap március végén megszellőztette, hogy ő váltja a sikertelen Fabio Capellót a királyi gárda kispadján. Még úgy is, ha végkielégítésként egyéves fizetését kellene a madridiaknak átutalniuk az olasz szakember bankszámlájára. A Realnak azonban valószínűleg minden pénzt megér, hogy a népszerű német edző leüljön a kispadjára – még Bernd Schuster egymillió eurós (246 millió forintos) lelépti díja sem jelentene különösebb akadályt. A hírügynökség információi alapján előszerződésről van szó, és amit tudni kell: ha a Real elállna a megállapodástól, akkor fájdalomdíjként egymillió eurót lenne köteles fizetni a német edzőnek, míg ha ő visszakozna, akkor neki ugyanekkora összeggel kellene kiengesztelnie a spanyolokat.

És bár úgy hírlik, José Mourinho, illetve Rafa Benítez is a kiszemeltek listáján van, ezúttal az elnök, Ramón Calderón ragaszkodik korábban meghozott döntéséhez, s nem hagyja, hogy bárki is újból eltántorítsa.

Főleg, ha már írásos nyoma is van szándékainak…

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik