Zöld-fehér a divatszín

BERECZKY ATTILA, MOLNÁR CSABABERECZKY ATTILA, MOLNÁR CSABA
Vágólapra másolva!
2007.04.09. 23:46
Címkék
Az FTC–Dunaferr elődöntő kevesebb izgalmat hozott, mint a Győr–Debrecen mérkőzés. A dunaújvárosiak jól kezdtek, ám a budapestiek tíz perc alatt fordítottak, és biztosan jutottak a vasárnap 13 órakor kezdődő döntőbe.

Villámrajtot vettek a dunaújvá rosiak a Ferencváros ellen. Talán már az első percekben emlékeztetni szerették volna ellenfelüket arra, hogy övék az egyetlen együttes, amelyet nem tudtak legyőzni a bajnokságban az alapszakaszgyőztes zöld-fehérek. Lovász Zsuzsanna, Mörtel Renáta és Laluska Eszter kezdte a gólgyártást, s csupán ezután érkezett Szucsánszki Zita részéről az első népligeti válasz. Ez azonban nem törte meg a vezető csapat lendületét, Borbás Rita a sutábbik kezével, ballal helyezett Haris Katalin hálójába.

Ezt a jelenetet az ötödik perc legelején láthatták a nézők, akik nem töltötték meg a lelátó felét sem. Ettől fogva helyre került minden apró fogaskerék az FTC gépezetében, tíz percen keresztül nem lőttek gólt a pirosak. Haris egyre többször találkozott a labdával, míg a másik oldalon Sirina Irina egyre kevesebbszer.

Főleg akkor került rendre kiszolgáltatott helyzetbe a Dunaferr rutinos kapusa, amikor Szucsánszki lőtt a kapujára. Helyesebben: a kapujába!

Úgy tűnt a Fradi egy félidő alatt eldöntötte a továbbjutást. Ráadásul az időn túli szabaddobásból Tóth Tímeát fejbe lövő Mörtel Renáta piros lapot kapott. Remek átlövője nélkül a Dunaferr nem tudta megközelíteni az FTC-t, amely nagyon rutinosan, taktikusan tartotta az ötgólos különbséget. Amikor a végén apró esély villant a Fejér megyeiek előtt, akkor kihagyták helyzeteiket és a hétmétereseket.

A másik kapunál ugyanakkor hasonló helyzetben Lucia Uhraková és Szucsánszki Zita sem hibázott.

Nyert a Ferencváros, mégpedig olyan meggyőzően, hogy erre talán még Németh András sem számított. ½

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik