Hangoló a rájátszásra

DONÁT TAMÁS, SIMON JÓZSEF, VITOS GYÖRGYDONÁT TAMÁS, SIMON JÓZSEF, VITOS GYÖRGY
Vágólapra másolva!
2007.03.31. 05:30
Címkék
Lelki muníciót gyűjthet a rájátszásra az alapszakasz szombati rangadóján az MKgyőztes Pick-Szeged a bajnok MKB Veszprém legyőzésével, ám a sikerhez vezető út most is nehéznek ígérkezik. Persze még a presztízs is tétje a csatának. A rájátszásra már gyakorlatilag eldőlt az elődöntő párosítása: Veszprém–PLER, Szeged–Dunaferr.

Vér talán nem fog folyni szom baton az Újszegedi Sportcsarnokban, de az biztos, hogy sem a Pick, sem az MKB Veszprém nem tartja tét nélkülinek az egymás elleni rangadót.

A hazai mezőny két óriása tavaly novemberben jubilált: a 70. bajnoki mérkőzésüket játszották egymással. Azon az összecsapáson a veszprémiek örülhettek, hiszen 35–23-ra nyertek – szinte kiütötték a Danijel Andjelkovics és Milorad Krivokapics nélkül felálló Tisza-partiakat. Szombaton itt a visszavágás lehetősége, a szegediek fenik is a kést, hogy megerősítsék a Veszprém elleni kitűnő hazai statisztikájukat. Szegeden ugyanis egyértelműen a hazaiak felé billen a mérleg nyelve, mivel a Pick az egyetlen hazai klub, amelynek otthonában negatív a Veszprém bajnoki teljesítménye (az 1981-es élvonalbeli premier óta eddig 34 találkozón három döntetlen mellett 20 alkalommal nyertek a hazaiak, és mindössze 11 veszprémi siker született). Mindenesetre Vladan Matics edző és legénysége önbizalmának egyaránt jót tenne a siker a rájátszásban papírforma szerint várható Szeged–Veszprém bajnoki döntő előtt.

A szegediek közül csak Milorad Krivokapicsnak kellett néhány edzésen könnyített munkát végeznie, mert a bal kézfeje fájt. A rangadón persze mindenképpen pályára lép.

Veszprémben sem számítanak könnyű ütközetre, ugyanakkor már készülnek a PLER elleni rájátszás fordulóira is (az alapszakasz győztese a negyedik helyezettel, a második a harmadikkal vív három győzelemig tartó elődöntőt). A bajnok játékosai és vezetői egyaránt hangoztatták a héten, hogy a lehető legkomolyabban gyakorolt a gárda a szegedi szuperrangadóra. Ezt bizonyítja, hogy már pénteken útra kelt a csapat, és Kecskemét mellett alakította ki főhadiszállását. Ráhangolódásként megtekintették a játékosok a Pamplona–Kiel BL-elődöntő első mérkőzését.

A veszprémieknél nem számíthatnak a térdoperáción áteső Ivan Lapcsevicsre, valamint Dejan Perics sem teljesen egészséges. „Fájó könyököm miatt több forduló óta nem álltam a kapuban, meccshiányom van – ismerte el a világklasszis kapus. – Az edzéseken is csak óvatosan gyakoroltam, Szegeden a meccs előtt dől el, hogy vállalhatom-e a játékot.”

Zsarko Sesum elegáns, könynyed, gólerős játéka meglepheti a szegedieket. A szerb tehetség arccsonttörés miatt hetekig nem jászhatott, de a rájátszásra szeretné utolérni magát.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik