Szécsi, Biros, Benedek, Fodor és Kis fehércápa-vadászatra indul

Vágólapra másolva!
2007.03.25. 00:49
A magyar férfi vízilabda-válogatott tagjai mindig a maximumra törnek – ezt már mindenki tudja e honban. Így lesz ez március 25-én, vasárnap is, amikor a kapus, Szécsi Zoltán elmondása szerint nem kisebb dologra vállalkoznak, mint hogy kifogjanak egy, a köznyelv által csak emberevőként emlegetett nagy fehér cápát. Ha azonban azt is hozzátesszük, hogy a „Szécsi-terv” szerint a csali az egyik magyar pólós lesz, akkor máris sejteni lehet, hogy a projekt a szokásos ugratások egyike.
Kásás Tamás (balra) átadta ugyan a csapatkapitányi karszalagot, de ettől még vezéregyénisége a csapatnak
Reuters
Kásás Tamás (balra) átadta ugyan a csapatkapitányi karszalagot, de ettől még vezéregyénisége a csapatnak
Kásás Tamás (balra) átadta ugyan a csapatkapitányi karszalagot, de ettől még vezéregyénisége a csapatnak
Reuters
Kásás Tamás (balra) átadta ugyan a csapatkapitányi karszalagot, de ettől még vezéregyénisége a csapatnak

Szavazás

Hányadik helyen végez a magyar férfi vízilabda-válogatott a 2007-es vb-n?

Írja be az itt látható számot!
„Peti (Biros), Tibi (Benedek), Rajmi (Fodor) és Kis Gábor már fix pecás holnap – lebbentette fel a fátylat Szécsi Zoltán a vasárnapi program titkairól a románok elleni 11-9-es győzelem után.

A magyar játékosok egy része tehát halászni megy a szabadnapon, a kérdés csak az, hogy a boton kívül mit akarnak fogni.

„Csakis fehér cápa… – közölte Szécsi. – Úgy lesz, hogy kisorsuljuk, ki ugrik be, az kicsit megvágja magát, ott majd úszkál, és ha jön a cápa, akkor beleteszi a horgot a szájába, és mi kifogjuk.”

Nos, ennyit a viccről, a humorzsák száját ezennel bezárjuk. A fentieket egyébként Szécsi Zoltán a Kemény legények naplója című, a Nemzeti Sport Online-on napi rendszerességgel közölt filmsorozat hatodik részében nyilatkozta Sztancsik Tamás kollégánknak a melbourne-i Sports & Aquatic Center mixzónájában.

Ott volt az interjúk felvételére szánt területen Kemény Dénes szövetségi kapitány is, aki így értékelte a Románia elleni, kissé izzadságszagú győzelmet.

„Mindenképpen jó az, hogy jónéhány játékosunkban nagyon jó teljesítmény maradt benne” – kezdte a kétszeres olimpiai, világ- és kétszeres Európa-bajnok szakember.

Varga Dénes (fehér sapkában) Andrei Busilával küzd a labdáért
Reuters
Varga Dénes (fehér sapkában) Andrei Busilával küzd a labdáért

„Úgy értem, a lehetőségeik megvoltak (ezeknek a játékosoknak), hogy nagyon jó teljesítményt nyújtsanak, de ez nem jött ki. Ismerem őket, vannak ők annyira büszkék, hogy ez később majd jól jöjjön nekünk.”

„Jó volt, hogy a mérkőzés elejétől a végig nagy feszültségben kellett játszani. (…) Újra és újra kellett termelnünk a győzelmet. Ezt a meccset nagyon sokszor nyertük meg. Sokszor adódott lehetőség két-háromgólos vezetésnél, hogy végleg eldöntsük, egyszer sem tettük meg. Szerintem ennek is van haszna” – tette hozzá Kemény.

A Kásás Tamás mellett a csapat legjobb embere, a korábban már citált Szécsi a cápa becserkészésére kiókumlált stratégia mellett a szombati játékról kialakult véleményét is ismertette:

„A védekezés úgy ahogyan rendben volt, elöl viszont, hogy is mondjam… szóval, jól védett az ellenfél kapusa” – merengett.

„Utána elöl sikerült kihasználni a helyzeteket, megnyugodtunk. Talán túlságosan is, ezért kaptunk egy kicsit sok gólt. Ezen kívül úgy érzem, hogy egy kicsit kicsúszott a játékvezetők kezéből a meccs, nem igazán lehetett tudni, hogy most éppen mi következik.”

„Nem is csak az volt a baj – vette át a szót Molnár Tamás –, hogy ezek (az ítéletek) bennünket sújtottak, hanem összevissza fújtak. Nekem most mondta Kiszelly Gábor (a vb magyar játékvezetője – a szerk.), hogy az egyik mai bírónk vezette három éve az olimpiai döntőt – mindent elmond, hogy (ennek ellenére) foglalmam sincs, hogy kicsoda.”

„Abból a szempontból jó volt, hogy egy olyan meccsen kellett összeszednünk magunkat, amelyen igazából nem volt tét. Azt hiszem, egy olyan csapatnak, mint a miénk, szokni kell az ilyen helyzeteket, különösen az élet-halál mérkőzések előtt.”

Az első élet-halál mérkőzését szerdán vívja majd a magyar válogatott a negyeddöntőben, ahol a hétfői német-amerikai csata győztese lesz az ellenfele.

Pénteken remélhetőleg elődöntőt játszanak majd a mieink, a finálét pedig vasárnap rendezik meg Melbourne-ben.

EMLÉKEZTETŐ

dfg
MAGYARORSZÁG ROMÁNIA
1 Szécsi (k) 1 Nenciu (k)
2 Varga Dániel 2 Radu
3 Madaras 3 Negrean
4 Varga Dénes 4 Bonca
5 Kásás 5 Iosep
6 Szívós 6 Busila
7 Kiss G. 7 Dunca
8 Benedek 8 R. Georgescu
9 Fodor 9 Dina Andrei
10 Biros 10 G. Georgescu
11 Kis G. 11 Matei
12 Molnár 12 Kádár
13 Nagy V. (k) 13 Stoenescu (k)
Szövetségi kapitány: Szövetségi kapitány:
Kemény Dénes Vlad Hagiu
Gólszerzők: Kásás 4, Molnár 2, Varga Dénes 1, Madaras 1, Szívós 1, Kiss G. 1, Biros 1, ill. Radu 2, Matei 3, G. Georgescu 2, Dunca 2.
Gólok emberelőnyből: 4/9, ill. 6/12.
Gólok ötméteresből: 1/1, ill. -
Kipontozódott: Varga Dániel, ill. Radu
A CSOPORT MÁSIK MÉRKŐZÉSÉN:
KANADA – ÚJ-ZÉLAND 12-8 (3-1, 6-2, 2-2, 1-3)
Gólszerzők: Graham 5, Feltham 4, Mitchell 1, Marks 1, Stein 1, ill. Tijsen 5, Claridge 1, Broome 1, Grace 1.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik