A végét elszúrta a DVTK

A mérkőzésről tudósított: DOROS LÁSZLÓA mérkőzésről tudósított: DOROS LÁSZLÓ
Vágólapra másolva!
2007.03.22. 11:08
Címkék
Több góllal is nyerhetett volna a DVTK a Zalaegerszeg ellen, ám elhibázott egy büntetőt, a hajrában lőtt góljával pedig a vendégcsapat nyílttá tette a visszavágót.

Huszonnégy órával a kupa mérkőzés előtt Foxi Kethevoamával madarat lehetett volna fogatni, felesége és kisfia megérkezése derítette jókedvre. A DVTK középpályása az edzés miatt nem tudott Ferihegyre utazni (Csank János szigora és precizitása még a piros-fehér drukkerek kedvencének sem adott felmentést a gyakorlás alól!), a késő délutáni órákban azonban már megölelhette Tatjanát és Wesleyt. A hároméves legényke szinte rögvest talált magának barátot – Sipeki István kislánya, Dorina személyében.

Foxinál jóval izgatottabban készülődött Martin Lipcák. A télen Szlovákiából szerződtetett kapus először kapott bizalmat Simon Antaltól – hogy legközelebb mikor kap, az kérdéses, ugyanis a DVTK vezető gólja az ő lelkén szárad.

Mindkét csapat ugyanazt a hadrendet választotta, a DVTK nagyon igyekezett, de folyamatos zakatolás helyett jobbára csak döcögés jellemezte a csapat játékát. Foxi ezúttal sem nagyon tudta betölteni a vezéri szerepkört, a vizes, csúszós talajon jobbára a talpon maradásért küzdött. A zalaiak védelme középen sebezhetőnek bizonyult, mégis egy átlövés után született meg az áhított hazai vezető találat. A piros-fehér alakulat még az első negyvenöt percben megduplázhatta volna előnyét, ám Farkas Viktor nem a kellő gondossággal végezte el a büntetőt, amelynek hárításával a szlovák kapus valamennyit törlesztett adósságából. Sok volt a hiba, a kapuk nem kerültek túl gyakran veszélybe, a DVTK rászolgált a vezetésre.

A második félidőre Csank János átszervezte csapatát: Sadjo Haman és Katona Attila helyet cserélt. Elek Norbert húzódott ki a védelem bal oldalára, Katona Attila pedig középen foglalt el pozíciót. A diósgyőriek gyorsan növelték előnyüket, a kirobbanó formában futballozó Simon Attilát ugyanis nem tudták tartani a vendégek. A csatár minden megmozdulása veszélyt jelentett, és ha Martin Lipcák nem mutat be nagy bravúrt az 55. percben, a támadó mesterhármast ünnepelhetett volna. A zalaegerszegiek játékából hiányzott a frissesség, tompának tűnt az együttes, ám a befejezés előtt kilenc perccel a játék képéből egyáltalán nem következő módon sikerült szépítenie. Ez a gól nagyon sokat érhet a végelszámolásnál, ugyanis két hét múlva, április 4-én ismét egymásnak feszül a két együttes. Az idei bajnokságban a DVTK egyszer sem tudta legyőzni a Zalaegerszeget, most a kupában sikerült, az viszont kérdés, hogy a megszerzett előnnyel tud-e sáfárkodni. Tény, a mutatott játék alapján a piros-fehérek rászolgáltak a sikerre, a győzelem különbsége nagyobb lehetett volna, de így is elégedetten távozott mindenki a diósgyőri stadionból.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik