Pályaszéli lehallgatás

V. G.V. G.
Vágólapra másolva!
2007.03.21. 11:09
Címkék

Egy világ dőlt össze azokban, akik korábban kedvelték a Mainz vezetőedzőjét, Jürgen Kloppot…

A szakember a Werder ellen 2–0-ra elveszített vasárnapi idegenbeli mérkőzésen ragadtatta el magát, és keresetlen szavakkal illette a mérkőzés játékvezetőjét, Thorsten Kinhöfert. Balszerencséjére a találkozót élőben közvetítő televíziócsatorna jóvoltából szidalmait szurkolók milliói hallhatták, mert a kispad melletti terület is be volt mikrofonozva.

Az első félidő 26. percében, nulla nullás állásnál a vendégek dán játékosa, Leon Andreasen vélt vagy valós szabálytalanságot követett el a brémaiak brazil karmesterével, Diegóval szemben. Jürgen Klopp azonnal kommentált: „Ej, te idióta! Ezt nem hiszem el, egyszerűen nem hiszem el!”

Egy héten belül ez volt egyébként a szakember második kirohanása. Korábban saját csapatának szurkolóival közölte, hogy

„fogjátok be a pofátokat!”

Igaz, ez utóbbinak kevesebben lehettek fültanúi, ám előbbi beszólásáért – mivel bizonyíték is van rá – felelnie kell.

„Már nem is tudom, kinek mit mondtam – vallotta be Jürgen Klopp a német Bild című újságnak. – Tisztelem a játékvezetőket, hiszen nélkülük nincsen futball. De előfordulhat, hogy a kispadon keményebb szavak is elhagyják az ember száját.”

Jürgen Klopp egyébként egyike Németország lekedveltebb edzőinek. A sármos szakember hölgyszurkolók százainak kedvence, de a férfi nézők is elismerik. Nyáron az egyik német közszolgálati csatornán kommentálta a világbajnokság eseményeit, nem csupán szakmailag kifogástalanul, hanem közérthetően is. Emellett egy televíziós reklám főszereplője, csokoládét népszerűsít. Ám a legfontosabb, hogy csapata, amely a télen még a kiesés egyik fő „várományosa” volt, tavasszal megtáltosodott, és kilenc mérkőzésen tizenkilenc pontot szerzett, bizonyítva: nem véletlenül tartottak ki a vezetők Jürgen Klopp mellett.

A Mainz elnöke, Harald Strutz ezúttal is a szakember védelmére sietett, rávilágítva a káromkodáson túl egy másik problémára:

„Tiltakozom, amiért a televíziós társaságok közvetlenül a csapatok kispadjai mellé állítanak mikrofonokat, azzal a céllal, hogy leleplezzék az edzőket. Számomra ugyanis ez nem más, mint hangbéli paparazzi-újságírás…”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik