Száll egy pofon a szélben

Vágólapra másolva!
2007.03.20. 22:27
Majdnem felpofozták Frank Lampardot.

Még szerencse, hogy a Chelsea világklasszisa a Tottenham elleni, 2–1-re idegenben megnyert izgalmas kupameccs végén is észnél volt, és el tudott hajolni a feldühödött Tottenham-drukker ökle elől. A szurkolói vandalizmusból bámulatosan kigyógyult angol futballban persze senki sem kívánja vissza a gyepet a tribüntől elválasztó kerítéseket, mindazonáltal cseppet sem tanulság nélküli a hétfő esti hajcihő. Lapunk is megírta, hogy a megismételt FA-kupameccs első találkozója (3–3 a Stamforde Bridge-en) után rendeztek egy másik, immár szó szerinti összecsapást.

A másik felet kevésbé kímélő Tottenham- és Chelsea-szurkolók, miután előre megbeszéltek egy találkát, ütötték-verték-szurkálták egymást, és nem vitás: ez is csak fokozta az amúgy sem kis feszültséget a gyűlölködő csapatok között. Az edzők a sajtón keresztül alpári módon üzengettek egymásnak, és alighanem tetten érhető a felelőssége az össze-vissza nyilatkozóknak abban, hogy a vereség felett érzett dühét valaki Lampardon akarta leverni. Arsenal-rajongó cimborám mondta, a Chelsea ragyogó játékosa korábban már az ágyúsok drukkereit is hergelte, nem véletlen, hogy ő volt a célpont, de ez most mellékes. Az már nem, hogy a beszaladót azonnal és örökre kitiltották a Tottenham stadionjából, és még börtönbüntetésre is számíthat. (Nálunk, emlékezhetünk, annak idején nemcsak meg akarták ütni leggólerősebb játékosukat, és nemcsak megpróbálták vesén rúgni az ellenfél edzőjét a Fradi hívei. Amúgy magyarosan nem a vétkest, vétkeseket büntették, hanem a klubot. Hasonlóért Angliában hosszú évet ülhetnének az elkövetők a rács mögött, nálunk legfeljebb a stadionban teszik ugyanezt.)

Annak ellenére, hogy néhány elmeháborodott újra és újra berohan a pályára, noha tudja, súlyosan megbüntetik ezért, példaértékűnek tekinthető a rendbontások ellen határozottan fellépő angol stílus.

Ami a legfontosabb: a drukker nem úszhatja meg szárazon, ne legyen kétség afelől, hogy egy angol stadionba sem engedik be ezentúl. Hétfőn egy Vasas-drukker is beugrott az MTK-pályára. Most mondom, a következő meccsen (ki ismerné fel a bejáratnál?) ott lesz a tribünön. Reménykedjünk, hátha nem akar berohanni és játékost verni.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik