Nagy összeesküvés

V. G.V. G.
Vágólapra másolva!
2007.03.20. 18:54
Címkék

Lapunkban megírtuk, az Európai Labdarúgó-szövetség (UEFA) vizsgálatot indított a Bayern München két labdarúgója, Oliver Kahn és a brazil Lúcio ügyében, mivel a Real Madrid ellen 2–1-re megnyert BL-nyolcaddöntő után szóváltásba keveredtek a doppingvizsgálatot végző doktorral. A játékosoknak csütörtökön Genfben, a szövetség fegyelmi bizottsága előtt kell magyarázatot adniuk viselkedésükre. A bajorok menedzsere, Uli Hoeness elismerte: „Valóban volt némi összetűzés…”

A játékosok „nyugtalanságának” oka az volt, hogy Oliver Kahn vizeletmintáját nem volt hajlandó elfogadni az orvos, mert a procedúrát nem felügyelhette. A doktor ismétlésre szólította fel a kapust, aki – mivel az első mintához is két órára volt szüksége – újabbat aligha tudott volna adni, és ezt szóvá is tette talán nem éppen irodalmi stílusban...

A játékosokat akár el is tilthatják, így előfordulhat, hogy az AC Milan elleni BLnegyeddöntőn a korábban eltiltott Mark van Bommel mellett Lúcio és Oliver Kahn sem léphet így pályára – ez akár érvágással is felérhet.

A németek persze összeesküvést emlegetnek. Tény: a korábbi UEFA-elnökválasztáskor a Német Labdarúgószövetség (DFB) és a Bayern vezetősége is határozottan kiállt a korábbi elnök, Lennart Johansson mellett.

Azonban hogy ezért bűnhődniük kell, meglehetősen vad elképzelés...

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik