Magyar csata Berlinben

V. G.V. G.
Vágólapra másolva!
2007.03.16. 08:52
Címkék
Az életéért küzd az Energie Cottbus: a forduló előtt csupán egy pont választja el Szélesi Zoltán csapatát a kiesést jelentő tizenhatodik helytől. Pénteken Dárdai Pál gárdája, a Hertha otthonában kell bizonyítania.

Bár az újonc gárda meglepően jól kezdte az idényt, egyre lejjebb csúszott a tabellán. Az Energie Cottbus lelkes szurkolóinak bele kellett nyugodniuk, hogy merészebb álmaik beteljesülése helyett egyelőre csak a második vonalba való visszazuhanás fenyegető réme jut számukra.

„Azzal a céllal vágtunk neki a bajnokságnak, hogy a szezon végén bent maradjunk – mondta Szélesi Zoltán. – Nagyon kiélezett

a harc a tabella alsó részében, egy pillanatra sem lélegezhetünk fel. Persze többen jobb helyre várták a csapatot, de mi akkor is elégedettek leszünk, ha a harmincnegyedik forduló után a vonal felett olvasható a Cottbus neve.”

Hogy a keletnémet együttes harca nem kilátástalan a kiesés elkerüléséért, bizonyítja: pénteki ellenfele, a nyolcadik Hertha BSC csupán hat ponttal előzi meg a tabellán.

„Kényszerhelyzetben vagyunk – sajnálkozott a magyar védő. – A múlt héten otthon nem tudtuk megverni az Aachent, ezért az elherdált pontokat idegenben kell pótolnunk. Hogy mivel tudnánk eredményesek lenni? Stabilan, hiba nélkül kell védekeznünk, a megszerzett labdákkal pedig gyors ellentámadásokat szeretnénk vezetni.”

A magyar védő az előző fordulóban nem léphetett pályára eltiltása miatt, de máris visszatér csapata hátvédsorának jobb oldalára, kiszorítva a brazil Vragel da Silvát. Előfordulhat, hogy Szélesi Zoltán honfitársával, Dárdai Pállal többször is összefut majd a pályán.

„Dárdai Palival sokat szoktunk beszélgetni, és feleségeink is nagyon jóban vannak – mondta el a cottbusi légiós. – A mérkőzés

után a párommal nem utazom vissza Cottbusba, hanem a Dárdai és Szélesi család együtt tölti majd a hétvégét. Azt azonban ne kérdezze, ki lesz a vidámabb.”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik