Nem kell ide fesztivál

V. G.V. G.
Vágólapra másolva!
2007.03.06. 10:25
Címkék
Az első mérkőzés előtt még José Mourinho, a Chelsea edzője állt a figyelem középpontjában, hiszen korábban az FC Porto csapatánál dolgozott. A nagy szenzáció (és füttykoncert) azonban elmaradt, a visszavágó kapcsán pedig senki sem foglalkozik már a portugál mesterrel. Mint ahogy a Chelsea továbbjutását sem kérdőjelezi meg senki sem…

Két héttel ezelőtt dörzsölhették a tenyerüket a szurkolók: a Porto–Chelsea találkozó kapcsán ugyanis nem elsősorban a csapatok, hanem az angol együttes kispadján ücsörgő szakember, José Mourinho került a figyelem középpontjába. Csak emlékeztetőül: a Chelsea portugál mestere korábban éppen az FC Porto gárdájánál edzősködött, majd miután 2004-ben elhódította a csapattal a Bajnokok Ligája-győzelemért járó trófeát, a londoni együtteshez szerződött, mert új kihívásokra és környezetváltozásra vágyott. A tréner régi és új csapatának találkozása tehát igencsak pikánsnak ígérkezett. Nem lehetett tudni ugyanis, hogyan fogadják José Mourinhót a szurkolók a BL-nyolcaddöntő első mérkőzésén. Ám abból kiindulva, hogy José Mourinho megnyilvánulásaival inkább ellenségeket, mint barátokat szerzett magának, esélyes volt, hogy a portugálok kifütyülik majd a Portóval sikert sikerre halmozó (két bajnoki cím, UEFA-kupa, illetve BL-győzelem) edzőt. Ehelyett azonban José Mourinho újbóli portugáliai megjelenésekor nem történt semmi érdekes. Kiderült, a szurkolók nem feledték el, mit köszönhetnek az edzőnek. Ígyaztán a kispadok helyett a pá lyára terelődött a figyelem, a csapatok pedig 1–1-es döntetlent játszottak, amelynek minden bizonnyal a Chelsea örült inkább, hiszen a keddi visszavágón hazai pályán harcolhatja ki a továbbjutást. Erre minden esélye megvan, a portugál együttes ugyanis legutóbbi kilenc szigetországi kirándulása alkalmával csupán egyszer tudta megúszni a vereséget.

A Chelsea-nek pedig bármekkora győzelem, sőt a gól nélküli döntetlen is megfelel. Vereségről nem beszélnek a londoniak, hiszen José Mourinho irányítása alatt a Chelsea hazai pályán lejátszott tizenhárom BL-mérkőzéséből csak egyet veszített el. Figyelmeztető jel azonban, hogy eme egyetlen alkalom szintén nyolcaddöntőben volt, méghozzá 2006 februárjában az első mérkőzésen, éppen a későbbi győztes FC Barcelona ellen. Azon a találkozón John Terry, a hazaiak védője öngólt rúgott, a játékos azonban most nem veszélyeztetheti saját kapuját – ugyanis nem lép pályára.

John Terryt még a február 25-i Chelsea–Arsenal Ligakupa-döntőn rúgta véletlenül fejbe Abou Diaby, és bár gyorsan felépült, José Mourinho elővigyázatosságból pihenteti a védőt. A szombati, Portsmouth elleni bajnoki után az FC Porto elleni csatát is kihagyja a futballista.

„Egészen biztos, hogy nem lép pályára John Terry – mondta az újságírók érdeklődésére José Mourinho. – Az ember előbbre való a futballistánál. A játékos egészsége sokkal fontosabb, mint a mérkőzés eredménye. Ezért nem kockáztatjuk meg a szereplését.”

José Mourinho tudja, mit miért tesz… Tény: ezúttal már valóban nem róla szólnak a hírek.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik