Szélesi Zoltánék bravúrja

VOLESZÁK GÁBORVOLESZÁK GÁBOR
Vágólapra másolva!
2006.10.29. 03:16
Címkék
Míg a Bundesliga kilencedik fordulójának pénteki mérkőzése gólgazdag volt (a Mainzban 6–1-re diadalmaskodó Werder jóvoltából), addig a szombati találkozókon minden előfordult, csak éppen számolatlanul eső találatok nem: a hat összecsapáson csupán kilenc gól esett…
Szélesi Zoltán jó formában van
Szélesi Zoltán jó formában van
Szélesi Zoltán jó formában van
Szélesi Zoltán jó formában van
Szélesi Zoltán jó formában van
Szélesi Zoltán jó formában van
Mindehhez Huszti Szabolcs és a Hannover is nagymértékben hozzájárult, hiszen a Hamburg otthonában értek el gól nélküli döntetlent. A hannoveriek hét közben legyőzték a Dortmundot, így azzal a tudattal léphettek pályára, hogy a kupában már ott vannak a legjobb tizenhat csapat között. Hogy ugyanezt a bajnokságban is elmondhassák magukról, a kiesési rangadón is nyerniük kellett volna, vagy legalábbis döntetlent játszaniuk.

Utóbbi célt sikeresen teljesítették. Bár mindkét kapu előtt adódtak lehetőségek (a kezdő és végig pályán lévő Huszti Szabolcs élen járt a gólhelyzetek kihagyásában), az eredmény egyik fél számára sem örömteli...

Joggal örülhettek viszont Szélesi Zoltánék, ugyanis az Energie Cottbus a keleti derbin két vállra fektette a Herthát, így az újonc gárda negyedik szezonbeli győzelmével megelőzte a tabellán szombati ellenfelét, és a kiesés egyik legfőbb esélyeseként máris UEFA-kupa-indulást érő helyen áll.

„Jól teljesített a csapat, felvettük a kesztyűt vendégeinkkel szemben, nem engedtük őket kibontakozni.

A második gól előtt én passzoltam a kínai Saónak, összességében úgy érzem, nagyon jól ment a játék – mondta Szélesi Zoltán, aki végig játszott, nem úgy, mint a berlini Solomon Okoronkwo, akit a 77. percben kiállítottak, amiért éppen a magyar ellen szabálytalankodott: – A félpálya környékén harcoltunk a labdáért, aztán a játékos állítólag hátulról megfejelt. Mindezt én alig éreztem.”

„Igazolódtak a félelmeim, megérdemelten nyert a Cottbus. Sajnos alig akadt igazi gólhelyzetünk, a hazaiak pedig agresszívan játszottak, a párharcok nagy részét megnyerték, hibáinkat kíméletlenül kihasználták” – mondta Dárdai Pál, aki a Herthában hatvannyolc percet töltött a pályán, majd edzője, Falko Götz lecserélte, hogy támadóbbá tegye csapatát. A tréner a lefújáskor joggal bosszankodhatott: a berliniek karmestere, Yildiray Bastürk újból megsérült (bár Dárdai Pál szerint jövő hét végére felépül), és a csapat továbbra is nyeretlen idegenben.

Szavazás

Melyik csapat nyeri a német bajnokságot?

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik