Hana Machová fordított

M. Cs.M. Cs.
Vágólapra másolva!
2006.09.19. 02:18
Címkék
Magyar idő szerint vasárnapról hétfőre virradóra biztossá vált, hogy az Egyesült Államok és Ausztrália válogatottja bejutott a legjobb nyolc közé. A középdöntő utolsó körében azonban mindkét csoportban óriási izgalmak várhatóak a még kiadó helyekért.
Így harcol a cseh Hana Machová
Így harcol a cseh Hana Machová
Így harcol a cseh Hana Machová
Így harcol a cseh Hana Machová
Így harcol a cseh Hana Machová
Így harcol a cseh Hana Machová
A címvédő Egyesült Államok megerőltetés nélkül lépett át a franciákon, az utolsó negyedben mindössze két pontot engedélyezve a galloknak (76–41), az ausztrálok azonban sokkal jobban megizzadtak a hazai pálya előnyét élvező brazilokkal szemben. Két kimagasló egyéni teljesítmény mellett – Penny Taylor (27 pont, hét lepattanó), Lauren Jackson (21, 12) – a kiváló büntetőzésre (20/23) is szükségük volt Jan Stirling játékosainak ahhoz, hogy a végjáték előtt három pontra felzárkózó hazaiakat legyőzzék 82–73-ra.

Kiélezett csatát hozott a Kína– Kuba összecsapás, amelyen a végjátékban Miao Li-csie keze nem remegett meg a büntetővonal mögött állva. Egyenlő állásnál az ázsiaiak 178 centis csapatkapitánya háromszor is hidegvérrel talált a gyűrűbe. Így alakult ki 70–70-ről a 73–70-es végeredmény.

A legutóbbi Európa-bajnokság döntője visszavágójaként felvezetett mérkőzésen az orosz válogatottnak Marija Sztyepanova remeklése (28 pont, 10 lepattanó) ellenére ezúttal sem sikerült megvernie tétmérkőzésén a cseheket. Az Eb-címvédő 85–83-as sikerét a meccset 25/15-ös mutatóval záró Eva Viteckovának, és a végjátékban roppant határozott Hana Machovának köszönhette, aki szinte egyedül fordította meg az utolsó öt percben a találkozót.

Szavazás

Melyik csapat nyeri a világbajnokságot?

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik