Csatárgond a nagy csata előtt

S. G.S. G.
Vágólapra másolva!
2006.08.31. 01:19
Címkék
A kapitány szokásos terpeszállásában. A meccs előtt és a találkozót követően is kiegyensúlyozottan, már-már jókedvűen nyilatkozott. Pedig azzal ő is tisztában van, hogy edzői pályafutása egyik legfontosabb összecsapása előtt áll.
A magyar válogatott kétszer harmincperces mérkőzése előtt a nemzeti csapat szakvezetői arra kérték Csertői Aurél játékosait, hogy próbáljanak meg „norvég módra” futballozni, íveljék rendre előre a labdákat. Bozsik Péter köszönetet mondott a fehérvári vezetőknek, a meccs után újabb tapasztalatokkal lett gazdagabb.

– A lefújást követően néhány percig Kisteleki Istvánnal beszélgetett. Mit mondott önnek az MLSZ elnöke?
– Csupán baráti beszélgetés volt, szakmai kérdések nem kerültek szóba – mondta a kapitány. – Azonban érzem, hogy a labdarúgó-szövetség elnöke is feszült várakozással figyeli a felkészülésünket, csakúgy, mint a közvélemény. Ez így van rendjén. Nagy meccs előtt állunk, a játékosokban pedig egyre inkább dolgozik a bizonyítási vágy. Talán túlságosan is.

Bozsik Péter gondolkodhat azon, hogy kit állítson a centerposztra
Bozsik Péter gondolkodhat azon, hogy kit állítson a centerposztra
Bozsik Péter gondolkodhat azon, hogy kit állítson a centerposztra
– Ezt hogy érti?
– Látszott rajtuk a Fehérvár elleni gyakorló találkozó elején, mindenáron gólokat akarnak elérni, minél előbb és minél többet, hogy bizonyítsanak a pálya szélén álló újságíróknak, vezetőknek, szurkolóknak. Nem szabad kapkodni. Nyugodtnak, higgadtnak, kell lenniük szombaton. Csak akkor győzhetünk, ha nagyon türelmesen játszunk majd. Az ellenfél alaposan felkészült belőlünk, de mi is ezt tesszük. A Fehérvár elleni gyakorló meccs elérte a célját, játékosaim megoldották, amit kértem tőlük, odafigyeltek a védekezésre, a középre ívelt labdákra.

– Lehet-e bármire következtetni az összeállításból?
– Nem szoktam titkolózni, aki itt volt, láthatta, nagyjából azok játszottak, akik a legutóbbi találkozón, Ausztriában is bizalmat kaptak. Sajnos vannak sérültjeink, főleg a bal oldalon bevethető futballistáim állapota okoz gondot, de bizakodó vagyok: Halmosi Péter és Lőw Zsolt bokája is rendbe jöhet szombatra. Dicséret illeti a helyettes Kiss Zoltánt, hiszen nemcsak hátul oldotta meg a feladatát, ő szerezte a győztes gólt.

– És mi a helyzet a csatárposzton? Szabics Imre azt mondta, van esély arra, hogy ott legyen a pályán.
– Örömmel venném, ha Szabics százszázalékos egészségi és erőállapotban lenne, de sajnos erre kevés a remény. Sowunmi Thomas és Torghelle Sándor a legesélyesebb jelölt a centerposztra.

– Ha most kellene döntenie, melyiküket játszatná?
– Nem tudom. Mindkét támadónak vannak erényei. A hátralévő két nap alatt eldől, hogy melyikük mellett döntök. ---- & ---- &
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik