Dárdai Pál góllal vette ki részét a győzelemből

VOLESZÁK GÁBORVOLESZÁK GÁBOR
Vágólapra másolva!
2006.08.21. 02:07
Címkék
Dárdai Pál és Huszti Szabolcs csapata már a Bundesliga második fordulójában szembekerült, így a szerdán címeres mezben még egymásért küzdő labdarúgók szombaton ellenfélként léptek pályára a Hertha–Hannover találkozón. Kettejük párharcából Dárdai Pál került ki győztesen, Husztiék 4–0-s zakóval utazhattak haza.
Dárdai Pál idénybeli elsô góljának örülhetett a Hannover elleni hazai találkozón
Dárdai Pál idénybeli elsô góljának örülhetett a Hannover elleni hazai találkozón
Imago
Dárdai Pál idénybeli elsô góljának örülhetett a Hannover elleni hazai találkozón
Dárdai Pál idénybeli elsô góljának örülhetett a Hannover elleni hazai találkozón
Dárdai Pál idénybeli elsô góljának örülhetett a Hannover elleni hazai találkozón
Imago
Dárdai Pál idénybeli elsô góljának örülhetett a Hannover elleni hazai találkozón

Múlt héten, a válogatott edzőtáborában még viccesen zrikálta egymást a két játékos, Dárdai Pál és Huszti Szabolcs, hiszen jól tudták, hogy a hét végén egymás ellen lépnek pályára a Bundesligában. A szombati Hertha–Hannover találkozón aztán már nem volt helye kettejük között humorizálásnak, csakis saját csapatuk érdekei számítottak. Úgy tűnik, mindezt Dárdai Pál vette komolyabban, aki az első félidőben be is köszönt a vendégeknek.

„Sajnálom a Hannovert, hiszen drukkolok nekik, elsősorban válogatottbeli társam, Huszti Szabolcs miatt. – kezdte sajnálkozva Dárdai Pál, majd leszögezte – Sima mérkőzés volt, már az első játékrészben két góllal vezettünk, az ötvenedik percben pedig az ellenféltől kiállították Michael Tarnatot.”

Maradva az első félidőnél, rákérdeztünk, milyen körülmények között esett Dárdai Pál tizennegyedik német élvonalbeli találata.

„Saját büntetőterületünk előterében szereltem, majd Yildiray Bastürkhöz került a labda, aki megindult vele – kezdte mesélni a középpályás gólja történetét. – Én a támadókkal tartottam, sprinteltem fölfelé, hogy odaérjek a kapu elé. Az akciónkat Christian Giménez fejezte be lövéssel, ám éppen a kapufát találta telibe, ahonnan a labda elém pattant, nekem pedig tizenhat méterről csak a hosszú sarokba kellett passzolnom.”

Természetesen megkérdeztük a válogatott középpályást arról is, hogyan látta a 60. percig pályán lévő Huszti Szabolcs teljesítményét.

„Talán még ő volt az, aki leginkább próbálkozott a vendégeknél, de nem talált magának játszótársat – vélekedett Dárdai. – Hiába mondta korábban az edzőjük, hogy győzni jönnek Berlinbe, azzal nem számoltak, hogy a Hertha hazai pályán mindenkire veszélyes.”

„Ahogy az eredmény is mutatja, valóban sima meccs volt – ismerte el aztán a Hannover magyar légiósa, Huszti Szabolcs is. – Már kettő nullánál éreztük, hogy nem lesz jó vége, de a kiállítás után elszállt minden reményünk, borzasztó gyengék voltunk.”

A középpálya bal oldalán bevetett honfitársunk hatvan percet játszott, amikor edzője, Peter Neururer lehívta a pályáról. A labdarúgótól megtudtuk, hogy a tréner nem a játékával volt elégedetlen, ám mivel Husztinak már volt egy sárga lapja, jobbnak látta őt lecserélni a mester, hogy az Aachen ellen szerepelni tudjon.

„Első két mérkőzésünket vereséggel kezdtük, nem ilyen rajtról álmodtunk – kesergett Huszti. – A következő fordulóban hazai pályán, az újonc ellen már mindenképpen el kell kezdenünk gyűjtögetni a bajnoki pontokat.”

Ami a szombati találkozót illeti: a lefújás után váltott néhány szót egymással a két magyar játékos, Huszti Szabolcs pedig nemcsak az eredményhez, hanem a góljához is gratulált Dárdai Pálnak. Viccelődni azonban – érthetően – nem sok kedve volt a hannoveri légiósnak...

Vasárnap délután meg kellett harcolnia a három pontért a Bayern Münchennek az újonc Bochum otthonában. Felix Magath egy helyen változtatott a Dortmund elleni győztes csapaton, a beteg Owen Hargreaves helyett Martin Demichelis kezdett, Lukas Podolski csak a 78. percben lépett pályára. Két mérkőzés, két diadal, de látszik: a bajorok védekezésén még van mit javítani. A következő fordulóban, szombaton a szintén százszázalékos Nürnberget fogadják a müncheniek – hazai pályán. ---- E ---- &
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik