Csapat nélküli felkészülés

S. G.S. G.
Vágólapra másolva!
2006.08.13. 00:35
Címkék
A zűrzavaros nyár után végre a futballé lehet a főszerep. Válogatottunk szerdán Grazban Ausztria ellen megkezdi a felkészülést a 2008-as Európa-bajnokság selejtezőire. Bozsik Péter szövetségi kapitány már keretet hirdetett, amelynek tagja például Sowunmi Thomas, aki több mint négy esztendeje szerepelt legutóbb címeres mezben. A Dunaferr, a Vasas és az FTC korábbi játékosa a cseh első osztályú Slovackótól próbál most megszabadulni...
Sowunmi Thomas újra válogatott
Sowunmi Thomas újra válogatott
Sowunmi Thomas újra válogatott
Sowunmi Thomas újra válogatott
Sowunmi Thomas újra válogatott
Sowunmi Thomas újra válogatott
A huszonnyolc éves, nyolcszoros válogatott csatár egyedül tréningezik, tudniillik a Slovacko vezetői eltiltották az edzésektől. Nem teheti be a lábát a csapat stadionjába, márpedig így felkészülni a válogatott meccsekre, az őszi idényre nem könnyű. Ám a csatár elszánt.

– Újra felfedezték, de sokat kellett várnia erre a pillanatra.
– Legutóbb kétezer-kettő májusában, Pécsett játszottam a válogatottban, kettő nullára kikaptunk a horvátoktól, és még Gellei Imre volt a kapitány – nosztalgiázott Sowunmi Thomas. – Mit tagadjam, nem így terveztem, hogy négy év kiesik. De még nem vagyok lemaradva semmiről, huszonnyolc évesen megpróbálok alapemberré vagy legalábbis állandó kerettaggá válni a nemzeti csapatban. Magam is érzem, hogy előrébb tarthatnék: nyolc válogatottság, egy gól, ez tényleg nem sok.

– Most itt a lehetőség, bár ahogy hallom, jelenleg csapata sincs.
– Kezd durvulni a helyzet. Ügyvédemmel eldöntöttük, hogy okirat-hamisítás és csalás vádjával feljelentjük klubomat, a cseh Slovackót. Döbbenten láttam egy olyan szerződést, amelyben meghamisították az adatokat, az aláírásomat, egyszóval mindent. Ráadásul hónapok óta tartoznak a pénzemmel, úgyhogy elegem van Csehországból.

– Meglepő, amit mond. Itthon azt hinné az ember, hogy a cseheknél minden rendben.
– Úgy látszik, vannak kivételek. Annyira elegem van már, hogy mindenképpen országot váltok. Több cseh klub is érdeklődött irántam, ám eszemben sincs maradni. Mielőtt megkérdezné: itthonról is kerestek, de szeretném külföldön folytatni a pályafutásomat, és csak legvégső esetben lépnék pályára Magyarországon, legfeljebb fél évig.

– Látta a válogatott keretet. Mit gondol, milyen esélyünk van Grazban?
– Egészséges önbizalommal utazunk Ausztriába, s azt hiszem, legyőzhetjük az osztrákokat. Bozsik Péter lendületes, sokat futó játékosokat válogatott be, és ez a csapat bizonyíthat jövő szerdán, de még inkább az Európa-bajnoki selejtezőkön. Szeretnék ott lenni a norvégok ellen a budapesti összecsapáson – lehetőleg kezdő játékosként.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik