Szócsatából háború lett

S. G.S. G.
Vágólapra másolva!
2006.08.10. 01:26
Címkék
A szurkolók a Ferencváros mellé állnak: szerdán is megrohamozták a klubházat a bérletekért (eddig négyezren döntöttek úgy, kíváncsiak lesznek az NB II-ben szereplő gárdára), vezetői szinten azonban továbbra is megy a harc. A tét az elnök, Ináncsy Miklós lemondatása.
Ináncsy Miklós elnök fülét már sértheti a sok kritikus hang
Ináncsy Miklós elnök fülét már sértheti a sok kritikus hang
M. Németh Péter
Ináncsy Miklós elnök fülét már sértheti a sok kritikus hang
Ináncsy Miklós elnök fülét már sértheti a sok kritikus hang
Ináncsy Miklós elnök fülét már sértheti a sok kritikus hang
M. Németh Péter
Ináncsy Miklós elnök fülét már sértheti a sok kritikus hang
A háború folytatódik az Üllői úton. Ám miközben a vezetőség és a Fradit féltő korábbi vezetők, sportolók marakodnak, addig a szurkolók csak veszik és veszik a bérleteket. Olyan sorban állás van nap mint nap az FTC-stadion pénztárainál, mintha szombaton a Chelsea érkezne Bajnokok Ligája-meccsre. Pedig...

Pedig csak a Jászapáti lesz az ellenfél, de ez a szombat sokkal többről szól, mint egy szimpla bajnoki meccsről. Az összefogás napjaként emlegetett eseményen ünnepelni szeretne a Fradi-tábor. Elsősorban győzelmet, no meg az új élet kezdetét. És addig bizony bármi előfordulhat. Az elnökségnek például döntenie kell. Megoldást találni a gondokra, a csődhelyzetre s önmaguk megvédésére. Tudniillik a Ferencváros szurkolói, képviselői minden elnökségi tag kezébe adtak egy nyílt levelet, amelyben lemondásra szólították fel őket, amiért hagyták, hogy csődbe jusson a klub, és asszisztáltak ahhoz, hogy alkalmatlan vezetők kerüljenek hatalomra. A levél átvétele után például Kökény Bea, a korábbi kiváló kézilabdázó sírógörcsöt kapott, de valamennyi tagra hatással volt az üzenet.

A nagy kérdés az, mire készül most az elnökség.

Sokan azt mondják, házon belül is van megfelelő ember az irányításra, például Sipos Jenő, a Vám- és Pénzügyőrség Országos Parancsnoksága (VPOP) szóvivője aki ideiglenesen irányíthatná a Ferencvárost. Csak abban az esetben, ha Ináncsy Miklós magától, a közakarat nyomására mégiscsak lemond.

Mindenesetre egyre több jel utal arra, hogy a jelenlegi elnök távozása után valóban összefogás jellemezné a Ferencvárost (a szurkolótáborban mindez már most megvalósult), és ahogy hallani, több gazdasági társaság is pénzt fektetne a futballcsapatba.
Él a szlovák vonal, emlegetnek magyar és más külföldi befektetőt, egyik 800 millió, a másik egymilliárd forintot fektetne be a zöld-fehérek labdarúgócsapatába.

A jelenlegi vezetőség számára egyre inkább nyűg a futballcsapat, illetve a csapatot működtető zárt részvénytársaság. Nem véletlenül írtak ki pályázatot, amelyben menedzser típusú vezetőket keresnek a zrt. élére, de úgy, hogy a klub vezetőinek is beleszólásuk legyen a döntésbe.

S hogy miért kapaszkodnak ennyire a vezetők a székeikbe?

Nos, azért, mert a ferencvárosi ingatlanok eladása még mindig nagy pénzzel kecsegtet. Azonban az Üllői úton minden van (harag, összefogás), csak pénz nincs.

S éppen ezért mondják, hogy hétvégéig sok minden eldőlhet – és változhat az Üllői úton.

A médiamogul harcba száll

A szlovák befektetői vonalnak próbáltunk a végére járni a Ferencváros-ügyben, hogy a zöld-fehérekkel hírbe hozott sajtómogul, Ivan Kmotrík miképpen vélekedik az ügyletről. Mint ismert, az üzletember a tulajdonosa a tavaly Bajnokok Ligája-szereplésével hírnevet szerző Artmedia csapatának. Annyit gyorsan sikerült kiderítenünk, hogy a szlovák üzletembernek nyelvi nehézségei nincsenek, hiszen jól beszél magyarul. Ha azonban jól is beszéli nyelvünket, egyelőre konkrét információkat tőle nem sikerült megtudnunk, a titkárnője útján azt üzente, a csütörtök esti órákban tud beszélni a Fradival kapcsolatos ügyletről.

Megjegyzendő, hogy a beszélgetésre az Artmedia–Dinamo Minszk UEFA-kupa-selejtező után kerülhet sor, te-hát a korántsem szívderítő ferencvárosi történet kapcsán drukkoljunk az Artmediának, hogy a szlovákiai sajtócézár jó-kedvében legyen, ez esetleg a magyarországi ügyletet is kedvező irányba befolyásolhatná.
---- A ---- &
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik