Ausztriában két magyar harcol a BL-szereplésért

VOLESZÁK GÁBORVOLESZÁK GÁBOR
Vágólapra másolva!
2006.08.09. 02:20
Címkék
Érdemes odafigyelni a Bajnokok Ligája harmadik selejtezőkörére. Annak ellenére, hogy magyar csapat már nem érdekelt a sorozatban, van három honfitársunk – Bodnár László, Sáfár Szabolcs és Tőzsér Dániel – akik külföldi együttesükkel a főtáblára jutásért küzdenek.
Bodnár László csupaszív játékára Salzburgban is nagy szükség van
Bodnár László csupaszív játékára Salzburgban is nagy szükség van
Bodnár László csupaszív játékára Salzburgban is nagy szükség van
Bodnár László csupaszív játékára Salzburgban is nagy szükség van
Bodnár László csupaszív játékára Salzburgban is nagy szükség van
Bodnár László csupaszív játékára Salzburgban is nagy szükség van


Tőzsér Dánielt júniusban szerződtette a görög AEK Athén együttese, a 21 éves középpályásról azonban néhány kósza hírtől eltekintve alig hallottunk valamit az utóbbi időben. Pedig a Ferencvárostól Görögországba igazoló játékos nem tűnt el, sőt: társaival sikeres felkészülésen van túl, és szerdán a skót Hearts ellen játszanak a Bajnokok Ligája selejtezőjében.

„Nem hiszem, hogy a kezdőcsapatban jutok szóhoz – szögezte le azonnal Tőzsér Dániel, és az együttesben való helyzetéről kezdett beszélni: – Két hetet töltöttünk egy ausztriai edzőtáborban, ahol négy felkészülési mérkőzést vívtunk, ezeken egy gólt szereztem, és három gólpasszt adtam.”

A felkészülésben egyébként kisebb sérülés hátráltatta Tőzsér Dánielt, egy rossz mozdulatot követően térdében beszakadt a szalag, ezért egy hetet ki kellett hagynia.

„Az edzőmeccseken is túlnyomórészt csereként léptem pályára, korai lenne még a kezdő tizenegybe követelni. Emiatt nem vagyok letörve, tudomásul veszem, hogy folyamatosan kell bizonyítanom” – ismerte el Tőzsér Dániel.

„Az a lényeg, hogy mindig a következő mérkőzésünk megnyerésére koncentráljunk – folytatta a futballista. – Most, a Hearts ellen sem lehet más a célunk. A Fradival korábban már felléptem a skót gárda ellen, amely tipikus brit futballt játszik. A skótok rengeteget hajtanak, állandóan letámadnak és ívelgetnek. De remélhetőleg nem lesz gond ellenük.”

Ha már szóba került a Ferencváros, Tőzsér Dániel kénytelen volt megemlíteni a korábbi klubja körüli áldatlan állapotokat.

„Követem az eseményeket, és sok egykori csapattársammal tartom a kapcsolatot. Nehéz most a fiúknak, de ennek az egy évnek elégnek kell lennie ahhoz, hogy rendeződjön a helyzet.”

Tőzsér Dániel és Görögország után érdemes Ausztriára irányítani a figyelmünket, hiszen Bodnár László, a Red Bull Salzburg csapatának védője is a BL főtáblájára készül, ám mint mondta, együttese úgy áll a spanyol Valencia elleni két mérkőzéshez, hogy nincs különösebb veszítenivalója.

„Örülünk, hogy eljutottunk idáig – kezdte a játékos, majd így folytatta: – Remek hangulatú öszszecsapás vár ránk, és senki sem keseredik el, ha a két meccs után majd az UEFA-kupában kell folytatnunk.”

Bodnár László nem játszott a legutóbbi, a Grazer AK ellen 4–1-re megnyert bajnokin, de sejteni lehetett, hogy a Giovanni Trapattoni, Lothar Matthäus edzőpáros a kezdő tizenegy több tagját is szerdára pihenteti.

„Nem először alkalmazzák ezt a módszert, hiszen az Austria Wien ellen is öt stabil kezdő játékost ültettek le a kispadra azért, hogy az FC Zürich elleni, amúgy győztes viszszavágón frissek legyünk. Talán ez a módszer most is beválik.”

Még a sógoroknál maradva: Sáfár Szabolcs, az Austria Wien játékosa kedden a Benfica ellen végig védett, és Nuno Gomes két nagy lövését is megfogta az 1–1-re végződő meccsen.

BL-selejtező, 3. forduló, 1. mérkőzések
Dinamo Zagreb (horvát)
Arsenal (angol) 0–3
(Fabregas 63., 79., Van Persie 64.)
Austria Wien (osztrák)
Benfica (portugál) 1–1
(Blanchard 36., ill. Nuno Gomes 16.)

A szerdai párosítás: Hamburg (német)–Osasuna (spanyol), AC Milan (olasz)–Crvena zvezda (szerb), Red Bull Salzburg (osztrák)–Valencia (spanyol), Lille (francia)–Rabotnicski Szkopje (macedón), FC Köbenhavn (dán)–Ajax (holland), CSZKA Moszkva (orosz)–Ruzomberok (szlovák), Sahtar Doneck (ukrán)–Legia Warszawa (lengyel), Liverpool (angol)–Maccabi Haifa (izraeli), Dinamo Kijev (ukrán)–Fenerbahce (török), Galatasaray (török)–Mladá Boleslav (cseh), Levszki Szófia (bolgár)–Chievo (olasz), Standard Liége (belga)–Steaua Bucuresti (román), Liberec (cseh)–Szpartak Moszkva (orosz), Hearts (skót)–AEK Athén (görög). Visszavágók: augusztus 22., 23.

UEFA-kupa-selejtező, 2. forduló, első mérkőzések:
OFK Beograd (szerb)–Auxerre (francia) 1–1, Omonia (ciprusi)–Liteksz (bolgár) 0–0
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik