Van Nistelrooy is a Realé lett

VOLESZÁK GÁBORVOLESZÁK GÁBOR
Vágólapra másolva!
2006.07.28. 01:39
Címkék
Nincs több találgatás, Ruud van Nistelrooy révbe ért, csütörtök este pont került a régóta húzódó átigazolási ügyének végére.
A holland válogatott támadó hároméves szerződést kötött a Real Madriddal. A királyi gárda lapértesülések szerint 15 millió eurót (4.2 milliárd forintot) fizetett a Manchester Unitednek, így megelőzte a szintén kitartó kérőnek bizonyuló Bayern Münchent. A gólzsák madridi karrierje a pénteki orvosi vizsgálattal kezdődik, utána néhány nappal pedig hivatalosan is bemutatják a szurkolóknak.Csütörtök délelőtt már sejteni lehetett, hogy a támadó ügyében valami végre tényleg történni fog, bár a hírügynökségek még ekkor is csak az AS spanyol napilap értesüléseire hivatkozva adták közre, hogy megegyezett egymással az angol és a spanyol klub. A kellő szkepticizmussal fogadott rövid híradások után aztán este bizonyossá vált: olyan ajánlatott tett a Real, amire Manchesterben ezúttal már nem mondtak nemet. A helyzetet egyébként bonyolította, hogy a Bayern elnöke, Karl-Heinz Rummenigge is hasonlókról számolt be a napokban, sőt: kész tényként közölte, hogy hozzájuk igazol a holland…

Ramón Calderón elnöknek tehát az olasz középhátvéd, Fabio Cannavaro és a brazil középpályás, Emerson után egy harmadik „nagyágyút” is sikerült a Realhoz édesgetnie, vagyis a presidente nem a levegőbe beszélt, amikor erős csapat kialakítását helyezte kilátásba.

A csütörtöki „zsákmány”, Ruud van Nistelrooy összesen 219 mérkőzésen lépett pályára a Manchester United színeiben, és 150 gólt szerzett, ebből huszonegyet a 2005–2006-os szezonban. Gólérzékenysége ellenére tavasszal már nem élvezte Alex Ferguson bizalmát, a skót menedzser többször is csak csereként számított rá, így már a világbajnokság előtt várható volt, hogy Van Nistelrooy nem Manchesterben folytatja pályafutását.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik