Egységben lehet az erő

Voleszák Gábor jelenti KayseribőlVoleszák Gábor jelenti Kayseriből
Vágólapra másolva!
2006.07.08. 00:24
Címkék
A múlt héten vesztett állásból egyenlített az FC Sopron a török Kayserispor gárdája ellen az Intertotó-kupa második fordulójának első mérkőzésén, s a 3–3-as döntetlennel életben maradtak a soproniak továbbjutási reményei. Borítékolható: a visszavágó nem lesz sétagalopp.
Selymes Tibor törheti a fejét a nyerô taktikán
Selymes Tibor törheti a fejét a nyerô taktikán
Pluzsik Tamás
Selymes Tibor törheti a fejét a nyerô taktikán
Selymes Tibor törheti a fejét a nyerô taktikán
Selymes Tibor törheti a fejét a nyerô taktikán
Pluzsik Tamás
Selymes Tibor törheti a fejét a nyerô taktikán

Selymes Tibor tanítványai már pénteken elutaztak a szombat esti mérkőzés helyszínére, a törökországi Kayseribe. Ötórányi repülőút után, az útlevél-ellenőrzést követően már a váróteremben televíziós társaságok munkatársai rohamozták meg a soproni küldöttséget. Érzékelhető: a városban óriási az érdeklődés a mérkőzés iránt.

A múlt héten a törökök több mint száz kísérővel érkeztek Sopronba. A magyar küldöttség ennél jóval kisebb létszámú, de a bordó-fehérek ettől függetlenül nagy tettre készülnek. Persze nem kell azonnal a vár (illetve a megmaradt falak) elfoglalására gondolni, a cél ennél prózaibb: be kell venni a törökök kapuját. A soproni gárda ugyanis csak abban az esetben reménykedhet a hőn áhított továbbjutás kiharcolásában, ha idegenben is eredményes tud lenni.

A soproni mérkôzésen a törökök bizony gyakran túlerôben voltak a magyar játékosokkal szemben
A soproni mérkôzésen a törökök bizony gyakran túlerôben voltak a magyar játékosokkal szemben
A soproni mérkôzésen a törökök bizony gyakran túlerôben voltak a magyar játékosokkal szemben
A múlt heti, felemásra sikerült találkozóból kiindulva kijelenthető: csak akkor van esélyük Bagoly Gáboréknak, ha a második félidőben nyújtott játékukat meg tudják ismételni a visszavágón. Így látja az edző, Selymes Tibor is: „Fontos volt a játékosaim számára, hogy látták: fel tudják venni a harcot a nálunk papíron jobb képességű csapattal is – utalt az edző az odavágó második játékrészére. – Mindenki tudja, hogy a továbbjutással milyen lehetőséghez juthatnánk a nemzetközi porondon. A fiatal labdarúgók minden bizonnyal meg akarják majd mutatni, mire képesek. Szervezetten kell játszanunk, mert bebizonyosodott, ellenfelünk védelme sebezhető. Ha sikerül megvalósítanunk elképzeléseinket, és a csapat egységként működik, eredményesek lehetünk.”

Hogy még élnek a soproniak továbbjutási reményei, nagyban köszönhető Rabóczki Balázsnak. A csapat válogatott kapusa az odavágón több remek védéssel akadályozta meg, hogy a törökök már az első negyedórában eldöntsék a párharcot. Bravúrjaira minden bizonnyal ezúttal is szüksége lesz a soproni gárdának, hiszen sejthető, hogy a vendéglátók most is gyorsan dűlőre akarják vinni.

„Nem követhetjük el még egyszer azt a hibát, hogy megilletődötten lépünk pályára – kezdte a kapus, majd így folytatta: – Ha függetleníteni tudjuk magunkat a fanatikus hazai drukkerektől, és nyugodtan tudjuk azt a játékot játszani, amelyre egész héten készültünk, jó meccsre. Fontos, hogy a védelmünk stabil legyen, és agilisan, száztíz százalékot nyújtva futballozzunk. Ha sikerül, megnyerhetjük a mérkőzést.”

A soproni csapattal tartott Törökországba az újonnan igazolt Magasföldi József is. Az FC Slovan Liberec csapatától kivásárolt utánpótlás-válogatott támadó minden bizonnyal már a szombati mérkőzésen bemutatkozhat új együttesében, hiszen a papírjai rendben vannak. Pályára lépésével talán valamelyest hatékonyabb lesz a soproniak támadójátéka.

„Örülök, hogy a vezetők munkájának köszönhetően péntek kora este megérkezett a játékengedélyem – mondta a 2010-ig aláíró támadó. – Sopronban biztos a háttér, remek közösségbe kerültem, ütőképes társaság van kialakulóban. A törökök nagyon kellemetlen ellenfelek, de ha a pályára lépők hozzák a formájukat, tovább is juthatunk.”

Kayserispor (török)–FC Sopron

Kayseri, Atatürk-stadion, 20 óra (magyar idő szerint 19 óra)
Vezeti: Pavel Olsiak (szlovák)
Asszisztensek: Radomir Sluk, Vladimír Medved (mindketten szlovákok)
Kayserispor: Ivankov – Szadikov, Toscali, Johnson, Ceylan – Basdag, Topaz, Kavianpour, Bölükbasi – Akagündüz, Ünal Gökhan
Vezetőedző: Ertogrul Saglam
FC Sopron: Rabóczki – Homei, Bagoly, Radu, Ibric – Horváth A., Sifter – Demjén, Korudzsiev, Cigan – Feczesin
Edző: Selymes Tibor

Az első mérkőzésen Sopronban 3–3-as döntetlen született.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik