Piero Pinié az utolsó esély

S. G.S. G.
Vágólapra másolva!
2006.06.02. 01:13
Címkék
Piero Pini nem izgul, folytatást ígér
Piero Pini nem izgul, folytatást ígér
Piero Pini nem izgul, folytatást ígér
Piero Pini nem izgul, folytatást ígér
Piero Pini nem izgul, folytatást ígér
Piero Pini nem izgul, folytatást ígér
„Soha nem jelenteném ki, hogy a Honvéd megszűnhet, de a helyzet most valóban drámai. A csapatot működtető gazdasági társaság elérte működőképessége határát. Jelenleg öt peres ügy zajlik a kft. ellen, a kassza üres, az adósság pedig elérte a 157.7 millió forintot. Azt gondolom, már csak a csoda, vagy Piero Pini mentheti meg a klubot. Egy lépésre vagyunk a csődtől, az összeomlástól, s attól, hogy a harmadosztályba soroljanak bennünket...”

Így beszélt Kiss Zsolt, a Budapest Honvéd kisebbségi tulajdonosa és ügyvezetője. A kispesti klub élén évek óta szélmalomharcot vívó, s végsőkig kitartó üzletember bejelentése azt jelenti, hiába rendelkezik feltételekhez kötött, ám érvényes licenccel a klub, az indulása, sőt a léte is veszélybe került. Az adósságokra nincs fedezet, így gyakorlatilag elkerülhetetlen a csődeljárás. Ez pedig azt jelenti, hogy a korábbi tizenháromszoros bajnok sem az első, sem a másodosztályban nem indulhat. A helyzet attól vált kritikussá, hogy a korábban beharangozott befektetői csoport, melyet Csiba Gábor, az Interspar vezérigazgatója vezetett, közleményben tudatta, elállt vételi szándékától. Döntésüket egyelőre nem indokolták, ám egyértelműnek tűnik, hogy az eddigi tárgyalások s Piero Pini feltételei miatt léptek vissza.

Ha eddig azt írtuk, hogy csak a Honvéd olasz többségi tulajdonosa mentheti meg a klubot, akkor mindez most hatványozottan igaz. Kérdés, mi a szándéka Piero Pininek? Mindenesetre csütörtök délután röviden csak annyit mondott az olasz üzletember: „Június 15-ig el fogom adni a részemet, és kiszállok a Honvédból. Kapcsolatban vagyok három-négy befektetőjelölttel, akik majd továbbviszik a Honvédot.”

A kispesti csapat szombaton Tatabányán lép pályára az utolsó fordulóban. Csak remélni lehet, hogy nem ez lesz a búcsúmeccs...

Szavazás

Melyik csapat nyeri a magyar bajnokságot?

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik