Holnap eldől Shearer sorsa

GALAMBOS PÉTERGALAMBOS PÉTER
Vágólapra másolva!
2006.04.19. 01:11
Címkék
Veszélybe került Alan Shearer karrierje, illetve pontosabb úgy fogalmazni, hogy karrierjének méltó befejezése. A kilencvenes évek egyik legjobb csatára korábban eldöntötte, hogy a jelenlegi idény végén visszavonul, de a hét végi fordulóban elszenvedett sérülése néhány héttel előrébb hozhatja ezt a pillanatot.
Csütörtökön vetik alá olyan vizsgálatnak, amely felfedi, pontosan milyen súlyos állapotban van a térde. Addig nem lehet tudni, az utolsó mérkőzése volt-e a Sunderland ellen 4–1-re megnyert derbi, de Shearer máris igyekszik felkészíteni magát a legrosszabbra.
Alan Shearer számokban
mérkőzésgól
bajnokság559283
FA-kupa5827
Ligakupa5032
Válogatott6330
egyéb6736
összesen797408
Alan Shearer számokban
mérkőzésgól
bajnokság559283
FA-kupa5827
Ligakupa5032
Válogatott6330
egyéb6736
összesen797408
„Nem fest túl jól a térdem. Elszakadhatott egy szalag, márpedig ha ez a helyzet, attól tartok, részemről ennyi. Nagyon csalódott leszek, mert van még három fontos mérkőzésünk, a klub nemzetközi kupás szereplése múlhat rajtuk.

Ha számomra tényleg vége, nem olyan rossz befejezés: gól és fölényes győzelem a helyi rivális otthonában” – tűnődött a 35 éves klasszis, talán arra célozva, hogy tízéves newcastle-i pályafutása alatt klubszínekben korábban sohasem talált be a sunderlandi Stadium of Lightban.

„Nem vagyok bizakodó, de Alan Shearert illetlenség leírni. Mindenesetre remélem, előbb-utóbb az edzői stábban látjuk viszont. Valamiféle pozícióban biztos megmarad nálunk, legyen akár jegyszedő, utazó nagykövet vagy bármi más” – mondta Freddy Shepherd, a Newcastle elnöke. Május 11-ére már szerveztek búcsúmeccset a kedvencnek, bár így annak a megrendezése is kérdéses.

A „szarkák” ideiglenesen kinevezett szakvezetője a Shearer sérülése utáni jelenetet emelte ki, amikor a támadó fetrengés helyett fájós lábbal is utánaeredt az ellenfélnek, jóllehet később le kellett cserélni. „Ez tökéletesen öszszefoglalja, milyen sportember ő”– mutatott rá Glenn Roeder.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik