Övé lesz az egyes poszt

SZŰCS MIKLÓSSZŰCS MIKLÓS
Vágólapra másolva!
2006.04.12. 00:49
Címkék
Most Tóth Krisztinánál a labda: új csapatban új kihívások várnak rá
Most Tóth Krisztinánál a labda: új csapatban új kihívások várnak rá
Meggyesi Bálint
Most Tóth Krisztinánál a labda: új csapatban új kihívások várnak rá
Most Tóth Krisztinánál a labda: új csapatban új kihívások várnak rá
Most Tóth Krisztinánál a labda: új csapatban új kihívások várnak rá
Meggyesi Bálint
Most Tóth Krisztinánál a labda: új csapatban új kihívások várnak rá
Hogy mi történik, ha a nagyok, a legnagyobbak találkoznak?
„Megnyugtató érzés” – árulja el, érezhető kiegyensúlyozottsággal a hangjában Tóth Krisztina, köszönhetően annak, hogy hosszú hetek vajúdása után végre eldőlt a sorsa: elhagyja a TV Busenbachot, és az ősztől a Müllermilch-Langweid játékosa lesz. S hogy az iménti, a nagyokról és a még nagyobbakról szóló felvetés érthető legyen: Tóth Krisztina a jelenlegi legjobb magyar asztaliteniszező, míg a Müllermilch-Langweid napjaink legerősebb európai klubcsapata (a német Bundesligát már megnyerte, a BL-ben pedig döntőt játszik), ahol – tessenek megkapaszkodni – ötszörös Európa-bajnoknőnk várhatóan a csapat legerősebb asztaliteniszezőjének kijáró 1-es számú poszton szerepel majd.

Az átigazolásnak persze előzménye van, mégpedig Tóth Krisztina számára meglehetősen fájó: annak ellenére, hogy már évek óta segíti a TV Busenbachot – története során vele nyert először ETTU-kupát és bajnoki címet az együttes –, a csapat új, kínai edzője nem szimpatizált vele, emiatt a mostani bajnokságban többször a kispadra szorult.

„Egyre roszszabbul éreztem magam. Elérkezettnek láttam az időt a váltásra, s mivel mindenben sikerült megegyeznünk a Langweid vezetőivel, így májusban csomagolok és költözöm” – jelenti ki, hozzátéve, hogy mindentől függetlenül szép busenbachi éveket tud maga mögött. Ami bizonyára így van, de az előtte álló kihívás sem tűnik éppen „csúnyának”: pályafutása során először szerepelhet egy klubcsapatban Bátorfi Csillával, aki – állítja – nagyon jó edzéseket vezényel Langweidben (Bátorfi ugyebár játékos-edzője a német sztárcsapatnak). A hírek szerint egyébként a sikercsapat a német-kínai Schreiner-Yunli kivételével együtt marad, azaz az ugyancsak német-kínai Ding Yaping, a japán Umemura Aja, valamint Bátorfi Csilla és Tóth Krisztina alkotja majd az Európa-szerte rettegett négyes fogatot, amelyben – erről ugyebár már szó volt – minden valószínűség szerint Tóth kapja az 1-es számú posztot.

Előbb azonban embert próbáló feladat vár rá: két hét múlva (április 24.–május 1.) csapat-világbajnokságot rendeznek Brémában, s ezen – ez is újdonság a pályafutásában –, Bátorfi Csilla hiányában neki kell a vezér szerepét eljátszania.
„Nehéz, nagyon nehéz lesz, ugyanis fiatal csapattal indulunk a világbajnokságon – mondja a brémai megméretésről. – Tanulni megyünk, a tehetséges, új generációnak nemzetközi rutint kell szereznie, amire ez a verseny kiválóan alkalmas lesz. Ami engem illet, természetesen igyekszem segíteni abban, hogy minél jobban szerepeljünk, bár azt tudni kell, hogy rendkívül fárasztó idény van mögöttem.” ---- Óriási vihart kavart Európában a jogosulatlanul játszó ázsiaiak ügye. A szabályok szerint egy idényben egy játékos csak egy csapatban szerepelhet, ám kiderült, hogy a hongkongi Tie Ja-na (TV Busenbach) és az ugyancsak hongkongi Lau Suj-fej (ASKÖ Linz) úgy játszott például a BL-ben, hogy az idény során ázsiai csapatban is asztalhoz állt, de az európai szövetség (ETTU) nem a szabályoknak megfelelő döntést hozta.

„Tudom, az én számból talán furcsán hangzik, de a Linzet és a Busenbachot ki kellett volna zárni a Bajnokok Ligájából – kommentálta a történteket Tóth Krisztina. – Az európai szövetség szerintem rossz döntést hozott, amit a történtek is alátámasztanak: miután kipattant az ügy, a két játékos eltűnt és azóta egyetlen meccset sem játszott Linzben, illetve nálunk.” ---- Ha igazak a hírek, akkor az ősztől egészen parádés szereposztásban áll asztalhoz a Müllermilch-Langweid: Tóth Krisztina (23. a világranglistán), Umemura Aja (39.), Ding Yaping (41.), Bátorfi Csilla (66.). Összejött a szükséges anyagi háttér az eddigiekhez hasonló szintű folytatáshoz, amiben bizonyára nagy szerepet játszott, hogy a csapat néhány napja megnyerte a Bundesligát, s jó eséllyel pályázik arra, hogy az olasz Castelgoffredóval szemben a Bajnokok Ligája-trófeát is elhódítsa. Európa legerősebb csapata, efelől semmi kétség, amelyben az ősztől tehát már két magyar asztaliteniszező is helyet kap...
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik