A különbség: Wayne Rooney

GALAMBOS PÉTERGALAMBOS PÉTER
Vágólapra másolva!
2006.04.10. 02:28
Címkék
A Manchester United rangadót, a Chelsea pedig lélektanilag rangadóval felérő mérkőzést nyert meg a hét végén, így nem csökkent tovább a két csapat közötti hétpontos különbség.
Wayne Rooneyt nem tudták tartani az Old Traffordon az Arsenal védôi
Wayne Rooneyt nem tudták tartani az Old Traffordon az Arsenal védôi
Getty
Wayne Rooneyt nem tudták tartani az Old Traffordon az Arsenal védôi
Wayne Rooneyt nem tudták tartani az Old Traffordon az Arsenal védôi
Wayne Rooneyt nem tudták tartani az Old Traffordon az Arsenal védôi
Getty
Wayne Rooneyt nem tudták tartani az Old Traffordon az Arsenal védôi
Hiába állította Arséne Wenger, hogy a bajnokságot továbbra sem veszi félvállról az Arsenal, a Manchester United elleni, roppant fontos összecsapáson csak a kispadra ültette Thierry Henryt. Márpedig nélküle azért más ez az Arsenal: az Emmanuel Adebayor, Robin van Persie csatárkettős kissé súlytalannak tetszett. Ezzel szemben Sir Alex Ferguson a lehető legfélelmetesebben hangzó Ruud van Nistelrooy, Wayne Rooney duót küldte pályára a Premiership-rekordot jelentő 70 908 néző szeme láttára.

Az MU ennek megfelelően veszélyesebben játszott az első félidőben, az Arsenal kapusa, Jens Lehmann két ízben is bravúrral akadályozta meg Rooneyt a gólszerzésben. Igaz, váratlan lövéssel egyszer Van Persie is megtornáztatta Edwin van der Sart, de a játékrész legnagyobb helyzete megint Rooney előtt adódott. A 20 éves ék már Lehmann mellett is elvitte a labdát, kapura lőtt, és a labda a szabályszerű vetődést bemutató Kolo Touré kezéről a kapufára pattant – a bíró azonban nem fújt!

Rooney a szünet alatt túltette magát az igazságtalanságon, az 54. percben levette Mikael Silvestre beadását, majd nagy erővel a hálóba bombázott. Negyedóra múlva Wenger beküldte Henryt, az Arsenal mégsem tudott egyenlíteni. Mi több, Rooney kihagyhatatlan helyzetbe hozta Pak Dzsi Szungot, és a dél-koreai légiós góljával eldőlt, hogy a „vörös ördögök” zsinórban kilencedik bajnokijukat is megnyerik.
„A meg nem adott büntető biztosan jobban fájna, ha nem nyerünk. Így inkább arra gondolok, hogy néha az ember javára ítélnek, néha nem” – mondta bölcsen a meccs hőse.

„Az edzők eredményeik alapján ítéltetnek meg, de én fontosnak tartom, hogy szépen játszva győztünk” – fűzte hozzá Ferguson.
Az éllovas még a rangadó előtt igyekezett elvenni a manchesteriek kedvét az álmodozástól: a Chelsea annak ellenére fölényes sikert aratott a West Ham felett, hogy gól- és emberhátrányba került a meccs elején. James Collins szögletből fejelt gólt a 10. percben, kisvártatva Maniche-t kiállította a bíró, de az első fél óra elteltével már a kékek vezettek. A második félidőben két védőjük révén növelték előnyüket, így őrzik 2004 februárja óta tartó hazai bajnoki veretlenségüket.

PREMIER LEAGUE, A 33. forduló vasárnapi mérkőzésein
Manchester United–Arsenal 2–0 (Rooney 54., Pak Dzsi Szung 78.)
Chelsea–West Ham 4–1 (Drogba 29., Crespo 31., Terry 54., Gallas 69., ill. Collins 10.)
Aston Villa–West Bromwich 0–0
Liverpool–Bolton 1–0 (Fowler 45+2.)
Middlesbrough–Newcastle 1–2 (Boateng 79., ill. Boateng 29. – öngól, Ameobi 44.)

SOROZATOK
Veretlenség: 9 (Manchester United). Nyeretlenség: 10 (Sunderland). Győzelem: 9 (Manchester United). Döntetlen: Blackburn, Charlton, Everton, Wigan (2). Vereség: 5 (Manchester City)

GÓLSTATISZTIKA
Idény: 819. Meccsátlag: 2.5. A forduló meccsátlaga: 2.22
Góllövőlista: Henry (Arsenal) 21, Van Nistelrooy (Manchester United) 21, D. Bent (Charlton) 16 ---- G ---- B
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik